Σε 24ωρη πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προσωπικό και στόλος του Σ.Π.Α.Π συνδράμουν καθοριστικά στην καλύτερη δυνατή διαχείριση των επιπτώσεων από τις χιονοπτώσεις

Print Friendly, PDF & Email
Επί ποδός προσωπικό και οχήματα του Σ.Π.Α.Π καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τη διάνοιξη των δρόμων από το χιόνι.


 


Αριθμός κλήσης Κέντρου Επιχειρήσεων Σ.Π.Α.Π 1566


Επί ποδός από την πρώτη στιγμή, σε πλήρη ετοιμότητα και άμεση συνεργασία με τα εθελοντικά κλιμάκια και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων και του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) βρέθηκαν εθελοντές και εργαζόμενοι του Συνδέσμου λίγο πριν την επέλαση του χιονιά. Σε πλήρη ετοιμότητα και επιχειρησιακή λειτουργία παραμένει και θα συνεχίσει να βρίσκεται το προσωπικό καθ’ όλο το 24ωρο για όσο διάστημα διαρκέσουν οι χιονοπτώσεις και η εκδήλωση παγετού.


Το προσωπικό και ο στόλος του Σ.Π.Α.Π καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και κατά τις ώρες της ημέρας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία προκειμένου να μείνουν οι δρόμοι ανοικτοί.


Οι Δήμοι όπου μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί η εντονότερη χιονόπτωση είναι οι Δήμοι Πεντέλης, Διονύσου, Κηφισιάς και Μαραθώνα.


Περιγράφοντας την κατάσταση ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Έχοντας λάβει έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα για τη διαχείριση μίας ενδεχόμενης χιονόπτωσης, ο Σ.Π.Α.Π εδώ και καιρό έχει χορηγήσει ποσότητες άλατος στους Δήμους μέλη σε μία προσπάθεια επικουρικά να στηρίξει το έργο της διαχείρισης των επιπτώσεων από το χιονιά. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π και το προσωπικό του Συνδέσμου, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, και είναι άξιο συγχαρητηρίων για αυτό, συνδράμει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις υπηρεσίες των Δήμων μελών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση κάθε προβλήματος που προκύψει».


Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π είναι στη διάθεση κάθε πολίτη επί 24ωρου βάσης συντονίζοντας τις απαιτούμενες ενέργειες σε επίπεδο Δήμων και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ενώ το Σώμα εθελοντών του Συνδέσμου βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που θα παρουσιαστούν.


Την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών εφιστά ο Σ.Π.Α.Π στα σημεία όπου έχει σημειωθεί παγετός προκειμένου για την αποφυγή ατυχημάτων, φαινόμενο που θα είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.


Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό αλλά και την καλύτερη δυνατή διαχείριση των επιπτώσεων από τη χιονόπτωση, βρίσκονται αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο http://www.spap.org.gr/, και συγκεκριμένα στην Κατηγορία του μενού Πρόληψη – Ενότητα Χιονοπτώσεις, για την καλύτερη πληροφόρηση του κοινού.


Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες εκτός από τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Ε.Κ.Α.Β και τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, μπορούν να επικοινωνούν και με το τηλεφωνικό κέντρο του Σ.Π.Α.Π καλώντας στο 1566 όλο το 24ωρο.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο