Σαρακοστιανά και προϊόντα α’ ποιότητας προμηθεύτηκαν χιλιάδες καταναλωτές στην 8η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Καταναλωτές στη διάρκεια των αγορών τους στην υπαίθρια αγορά εγχώριων αγροτικών προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με παραγωγούς που συμμετείχαν στη δράση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρίνα, συνομιλώντας με καταναλωτές και παραγωγούς στην 8η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου.


 


Επόμενο ραντεβού λίγο πριν το Πάσχα: Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας στην πράξη τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση, πραγματοποίησε μία ακόμα επιτυχημένη δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 Ελλήνων παραγωγών, και σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.


Στη δράση του Δήμου Αμαρουσίου για τη διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας, εγχώριας παραγωγής που για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε με υποδειγματική οργάνωση και τάξη στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, χιλιάδες ήταν οι καταναλωτές που προσήλθαν τόσο από το Μαρούσι όσο και από άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου. Στο σύνολό τους οι καταναλωτές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την προσπάθεια του Δήμου δίνοντας συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στους υπεύθυνους της διοργάνωσης.


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας, στην 8η δράση υπήρχε μεγάλη ποικιλία από σαρακοστιανές γεύσεις και για πρώτη φορά διατέθηκαν αλιεύματα βαθιάς κατάψυξης όπως, επίσης, φρέσκες πέστροφες, είδη που έγιναν ανάρπαστα.


Περισσότεροι από 40 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα που προσέφεραν πλέον των 100 προϊόντων ικανοποίησαν τους καταναλωτές τόσο ως προς την ποικιλία όσο και ως προς την ποιότητα και την τιμή των ειδών προς πώληση.


Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί που συμμετείχαν στη δράση έχουν επιλεγεί βάσει των χημικών ελέγχων και πιστοποιήσεων που φέρουν τα προϊόντα τους, με κριτήριο την άριστη ποιότητα σε συσχετισμό με την καλύτερη δυνατή τιμή που εξασφαλίζει η απουσία μεσάζοντα.


Η προσέλευση του καταναλωτικού κοινού ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε με τους τελευταίους αγοραστές να προσέρχονται λίγο πριν τη λήξη της δράσης στις 3 μετά το μεσημέρι.


Σε μεγάλες ποσότητες διατέθηκαν βασικά είδη αλλά και συνοδευτικά αυτών που κάλυπταν τις ανάγκες των καταναλωτών όπως αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, μέλι, τυροκομικά, λαχανικά, φρούτα, αλλαντικά, είδη καθαριότητας, φυτά, ζυμαρικά, ελιές, κρασί, τσίπουρο, και ασφαλώς την τιμητική τους είχαν τα σαρακοστιανά προϊόντα.


Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της δράσης εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που βρέθηκε στο σημείο, και μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την οργανωτική ομάδα καθώς, επίσης, τους εθελοντές και τους εργαζομένους που συμβάλουν στην επιτυχία της προσπάθειας.


Οι παραγωγοί από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης Παντελή Τσιτσιμπάση, για την άριστη συνεργασία. Σημαντική ήταν η προσφορά σε τυροκομικά, ελαιόλαδο, όσπρια, φρούτα, ζυμαρικά, αλλαντικά, ελιές από τους παραγωγούς: Ηλίας Κουτρουμάνος, Τυροκομείο «Αμάραντος», Π. Ζαχαριουδάκης, Αναστασόπουλος, Αποστολόπουλος, Δρόσος, Χάβδας, Σεραφείμ, Μαυραγάνης, Αδελφοί Τσίπρα, Γεώργιος Κάμπαξης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου αλλά και για την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.


Παρόντες στη δράση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Σμυρνής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Λευτέρης Μαγιάκης.


Η Διοίκηση του Δήμου ευχαριστεί θερμά τους καταναλωτές για την υποστήριξή τους όπως και όλους όσοι συνέβαλαν εθελοντικά στην υλοποίηση της προσπάθειας.


Για απευθείας ενημέρωση σχετικά με τις μελλοντικές δράσεις διάθεσης εγχώριων αγροτικών προϊόντων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotika@maroussi.gr για να ενταχθούν στη λίστα των παραληπτών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο