Ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Print Friendly, PDF & Email

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για το θάνατο 21 συνανθρώπων μας. Καλούμε την Πολιτεία  να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει άμεσα κάθε δυνατή στήριξη

Οικονομική ενίσχυση της ΚΕΔΕ προς τους πληγέντες

 

Έκκληση προς την πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τους κατοίκους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική αλλά και να υπάρξει μία αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας μας, απεύθυνε το ΔΣ της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, σε σχετικό ψήφισμα που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου Γ. Πατούλη.

Στο σχετικό ψήφισμα, το ΔΣ της Ένωσης  εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια 21 συνανθρώπων μας, αλλά και για τις καταστροφές και τις απώλειες περιουσιών τόσο στο Δήμο Μάνδρας, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας. Παράλληλα επισημαίνει πως η Κ.Ε.Δ.Ε. από την πρώτη στιγμή έδωσε το παρόν και βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Αττικής προσφέροντας τρόφιμα, νερό, ρουχισμό και φάρμακα και ανακοινώνει πως αποφασίστηκε να υπάρξει επιπλέον οικονομική ενίσχυση από την Ένωση για την ανακούφιση των πολιτών στις περιοχές που επλήγησαν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει και την αλληλεγγύη του προς τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας Ι. Κριεκούκη αλλά και την αμέριστη στήριξη του στο δύσκολο έργο της.

Επιπρόσθετα απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία  να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να τους παράσχει άμεσα κάθε δυνατή στήριξη και υπογραμμίζει  την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης , προκειμένου νε ξεπεραστεί το σημερινό αναχρονιστικό πλαίσιο και η αλληλεπικάλυψη ευθυνών, που οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα.

«Απαιτείται απλοποίηση, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, διασαφήνιση ρόλων  και  περιορισμός της γραφειοκρατίας, έτσι ώστε για ένα έργο, μία μελέτη, να μην είναι συναρμόδιοι οι Δήμοι, τα  Υπουργεία, τα Δασαρχεία , οι Περιφέρειες και στο τέλος να μην γίνεται τίποτε» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Τέλος σημειώνει την ανάγκη, οι Δήμοι να αποκτήσουν τους πόρους, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες για να διαχειριστούν τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες, προκειμένου να γίνει πράξη η υλοποίηση ενός συνολικού σχεδιασμού για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία που έπληξε τη χώρα και την άδικη απώλεια των συμπολιτών μας. Θα συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων. Ωστόσο θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα μας». Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη αποκέντρωσης του κράτους και ισχυροποίησης της Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού, ως τον εγγύτερο θεσμό προς τον πολίτη, επισημαίνοντας πως πρέπει να δοθούν πόροι και αρμοδιότητες στους Δήμους προκειμένου να προχωρούν σε έργα υπέρ των πολιτών.

«Τέρμα με την υποκρισία. Απαιτούνται εδώ και τώρα σοβαρές και ουσιαστικές πολιτικές πρόληψης για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισυνάπτεται το κείμενο του ψηφίσματος.

 

Σχετικά αρχείαΨήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική_1


Ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο