Ψήφισμα και από την ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου

Print Friendly, PDF & Email

Στη βάση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ για αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου, το Δ.Σ. της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε ψήφισμα αποδοκιμάζοντας τις απαράδεκτες δημόσιες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού. Ειδικότερα χαρακτηρίζει τις δηλώσεις «άθλιες» και ότι «καθ΄όλα περικλείουν ηθική απαξίωση κατά των δημάρχων».

Το Δ.Σ. στο ψήφισμά του αναφέρει ότι «οι δημόσιες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρου, στην προσπάθειά του να διαχειριστεί η περιφέρεια ως επικεφαλής και όχι οι δήμοι, τη σύμπραξη για την υλοποίηση του προγράμματος επισιτισμού, όπως το «πάρτι για τους Δημάρχους τελείωσε», «οι δήμαρχοι νοιάζονται για την κουτάλα» κ.λπ. είναι άθλιες και καθ΄ όλα περικλείουν ηθική απαξίωση κατά των Δημάρχων που στέκονται με ιδιαίτερη στοργή στον άπορο και γενικά αδύναμο άνθρωπο, προπάντων τα τελευταία χρόνια, όπου η απουσία του κράτους είναι αποδεδειγμένη. Ο εν λόγω συκοφάντης πρέπει να πληρώσει για την άνω ποινικά και πειθαρχικά κολάσιμη πράξη του. Η ΚΕΔΕ πρέπει να προχωρήσει σε διάβημα ενώπιον του πρωθυπουργού, του αρμόδιου περιφερειάρχη και των αρμοδίων υπουργών και οι δήμαρχοι σε νόμιμη αναφορά και μήνυση για την προσβολή των προσώπων μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο