Ψήφισμα ΔΣ Δήμου Αμαρουσίου για την αποτροπή της ακύρωσης από την Περιφέρεια Αττικής της δημοπρασίας του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου»

Print Friendly, PDF & Email

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμαρουσίου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011, για να λάβει αποφάσεις:

α) για τις περαιτέρω ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αποσκοπώντας στην αποτροπή της ακύρωσης από την Περιφέρεια Αττικής της δημοπρασίας του έργου «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου»

β) να εκδώσει ψήφισμα που να απηχεί τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξέλιξη αυτή

Έπειτα από τη συζήτηση που διεξήχθη, το ΔΣ κατά πλειοψηφία αποφασίζει:

• Να ζητήσει την άμεση απόσυρση της συζήτησης του θέματος από τη Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής περί ακύρωσης του έργου της Βιοκλιματικής Ανάπλασης, ώστε να προχωρήσει κανονικά η δημοπράτηση του σύμφωνα με τη διακήρυξη.

• Να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού να ακυρώσει ένα έργο το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για την αναβάθμιση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου. Έργο για το οποίο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες μελέτες και έχει ήδη υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής από τον Ιούνιο του 2010 (τότε Νομαρχία Αθηνών) έπειτα από δημόσια δέσμευση του τότε Νομάρχη και σημερινού Περιφερειάρχη για την υλοποίησή του.

• Να καταδικάσει την απαράδεκτη και ύποπτη μεθόδευση που ακολουθείται για την ακύρωση του έργου, δηλαδή την έκτακτη σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, παραμονή της Εθνικής Επετείου, με θέμα την ακύρωση του έργου. Κι όλα αυτά ενώ η διαδικασία έκδοσης των τευχών δημοπράτησης ήταν ήδη στον «αέρα» και μεσολαβούσε μόλις μια εργάσιμη μέρα από την 29η Μαρτίου, όπου θα διεξαγόταν η δημοπράτησή του.

• Να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και τους δημοτικούς συμβούλους να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, για να διεκδικήσουν την απόσυρση του θέματος.

• Να εξουσιοδοτήσει το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη να προχωρήσει σε επαφές με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους και να προχωρήσουν στην περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που ακυρωθεί η δημοπράτηση του έργου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο