Προβολή της ταινίας “BENN- X” από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και την «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΕΣΤΙΑ»

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 150Kb|


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 18:00, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου


Μία ταινία ευαισθητοποίησης της κοινότητας πάνω στη σχολική βία και τη διαφορετικότητα


Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Α.ΜΕ.Α. «ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΕΣΤΙΑ» σε συνεργασία με την «’Ένωση για τα Δικαιώματα Ατόμων Αυτιστικού Φάσματος» διοργανώνουν την προβολή της ταινίας “ΒΕΝΝ- Χ”, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Η ταινία θα προβληθεί με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία» Δήμου Αμαρουσίου και τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος της προβολής της ταινίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω στη σχολική βία και τη διαφορετικότητα. Ο “ΒΕΝΝ – Χ” με διαγνωσμένη «κοινωνική αναπηρία» δίνει μαθήματα κοινωνικοποίησης και αποδοχής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κ.Κωνσταντίνος Νταλούκας, παιδίατρος, με θέμα: «Κακοποίηση παιδιών από παιδιά στο σχολείο – «Τα σημάδια – Αντιμετώπιση»

Την ταινία θα προλογίσει η κα Κυριακή Καμπούκου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ 2ου  Γυμνασίου Αγ.Παρασκευής, MSC Ψυχολογίας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.    

Μετάβαση στο περιεχόμενο