Πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης στη χώρα

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών
Εκδήλωση με τίτλο ”Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές” πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Κ.Ε.Δ.Ε. στο κτίριο της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο υπογραφής του καταστατικού του Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων από Δημάρχους καθώς και Εταίρους του έργου.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης τόνισε τη σημασία της παρουσίας των συμμετεχόντων στην εκδήλωση για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και της χώρας.

Επισήμανε ότι η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

«Είμαστε αυτή τη στιγμή στο ευχάριστο σημείο να ανακοινώσουμε την πανηγυρική σύσταση του Δικτύου με τη συμμετοχή 54 Δήμων της Ελλάδας, 21 Αναπτυξιακών Ανωνύμων Εταιρειών ΟΤΑ, καθώς και πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με την αρωγή σημαντικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη των τοπικών εκλεκτών γεύσεων της Ελλάδας, όπως οι Δρόμοι της Ελιάς, που μας τιμούν με την παρουσία τους.

Η παρουσία μας και η πανηγυρική σύσταση του Δικτύου εντός του δομημένου κοινοτικού πλαισίου και στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, τη δεδομένη χρονική στιγμή σηματοδοτεί την από κοινού θέλησή μας για συνεργασία σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο πάντα με τη στήριξη των εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμών, τους οποίους ευχαριστούμε άλλη μία φορά για τη φιλοξενία.
 
Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δεσμευόμαστε ότι στηρίζουμε αμέριστα τα Δίκτυα της Αυτοδιοίκησης ως εργαλεία ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ως συλλογικές προσπάθειες των ΟΤΑ που εκπληρώνουν τον αναπτυξιακό σκοπό και τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. ”ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Mihail Dumitru, Αναπληρωτής Γενικός διευθυντής και Υπεύθυνος Δ/νσεων F,G, και H της Δ/νσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Χαράλαμπος Κασίμης , Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και στελέχη των 21 Αναπτυξιακών Εταιρειών που συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του Δικτύου.

Επίσης παρευρέθηκαν και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα υπέγραψαν το καταστατικό σύστασης Δικτύου:
Αλεξάκος Φώτιος , Δήμαρχος Καρδίτσας, Αρκούδα Στυλιανή, Δήμος Αργιθέας, Γογόπουλος Γεώργιος, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Καραστέργιος Δημήτριος, Δήμος Δεσκάτης, Κότσος Γεώργιος, Δήμος Μουζακίου, Κουτρουμπής Γεώργιος, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Κουτσάφτης Παναγιώτης, Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου, Λάγδαρης Ευάγγελος, Δήμος Πύδνας Κολινδρού, Μαράβας Κωνσταντίνος, Δήμος Πύλης, Μεριβάκης Αθανάσιος, Δήμος Φαρκαδόνας, Παπαστεργίου Δημήτριος, Δήμος Τρικκαίων, Σινάνης Χρήστος, Δήμος Καλαμπάκας, Σκάρλος Αθανάσιος, Δήμος Σοφάδων, Τουλκίδης Δημοσθένης, Δήμος Καβάλας.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την εκδήλωση με τίτλο ”Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές” που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Κ.Ε.Δ.Ε (1)


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση με τίτλο ”Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές” που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Κ.Ε.Δ.Ε (2)


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση με τίτλο ”Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές” που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Κ.Ε.Δ.Ε (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο