Πρωτοπόρος εδώ και τρία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης «παρών» στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στη Λ.Κηφισίας.
|download file .jpg 113Kb|


Στην αποξήλωση 429 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων έχει προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου.
|download file .jpg 212Kb|


Από το 2007 μέχρι σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια  για την αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων , οι οποίες βρίσκονται στα όρια της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έχοντας θέσει ως προτεραιότητες, αφενός την ενίσχυση της ασφάλειας όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο της πόλης, και αφετέρου την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του Αμαρουσίου, μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει στην αποξήλωση 429 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν τοποθετηθεί επί της Κηφισίας. Καθώς και 8.200 αφίσών και banners που είχαν επίσης τοποθετηθεί παράνομα.

Υπολογίζουμε ότι ως το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των πινακίδων, ώστε το Μαρούσι να είναι η πρώτη πόλη στο Λεκανοπέδιο χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Για την τοποθέτηση των πινακίδων αυτών έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 620 πρόστιμα στις εταιρείες που τις διαχειρίζονταν.

Η επιχείρηση αποξήλωσης, που διαρκεί εδώ και 3 περίπου χρόνια, γίνεται αποκλειστικά με πόρους του Δήμου, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από την Κεντρική Εξουσία.

Με αφορμή την εξέλιξη της επιχείρησης αποξήλωσης, αλλά και την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Εξουσίας να αναλάβει ενεργό ρόλο στην απομάκρυνση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης δήλωσε:

«Το Μαρούσι εδώ και 3 χρόνια δίνει το παράδειγμα στην προσπάθεια να κάνουμε τις πόλεις μας πιο όμορφες και τους δρόμους μας πιο ασφαλείς. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί η συνεπής αυτή στάση από πλευράς του Δήμου μας, πλέον «αγκαλιάζεται» και από την Κεντρική Εξουσία, η οποία μετά από πολλά χρόνια αδράνειας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα , επιτέλους ενεργοποιείται. Και η ικανοποίηση μου είναι διπλή γιατί η προσπάθεια του Υπουργείου Υποδομών ξεκινά στις 26 Απριλίου 2010 από την Κηφισίας, έναν οδικό άξονα στον οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποξηλώσει σχεδόν το σύνολο των παράνομων πινακίδων, που βρίσκονται στα όρια του. Επιπλέον, στον ίδιο άξονα, επί της Λ. Κηφισίας και Δ. Γούναρη  έχουμε ήδη ως Δήμος ξεκινήσει τις εργασίες τοποθέτησης μιας πεζογέφυρας, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση ακόμη δύο. Ενώ έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών να μας κατασκευάσει ακόμη μία, στο ύψος του Νοσοκομείου Υγεία».

Σημαντική συμβολή στην επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ε.Γαρδέλης και Θ.Βελής.


Μετάβαση στο περιεχόμενο