Πρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας στα παιδιά

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Τα σχολεία μπορούν να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στο κτίσιμο της φιλοζωικής ιδέας στους μελλοντικούς πολίτες

Πρωτοποριακό βιωματικό πρόγραμμα για την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωίας στα παιδιά, αλλά και την εξάλειψη αντικοινωνικών συμπεριφορών ξεκινά ο Δήμος Αμαρουσίου στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σε ένα βιωματικό εργαστήρι τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας βασικούς «καλούς τρόπους» γύρω από τα ζώα και κατ’ επέκταση γύρω από τον άνθρωπο.

Η αλληλοεπίδραση, άλλωστε, των παιδιών με τα κατοικίδια μέσα από  βιωματικές εμπειρίες, είναι πολλαπλά ευεργετική σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος με κονδύλια επιδότησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω καλής εκτέλεσης του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου.  

Για το μήνα Δεκέμβριο το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία

10ο , 9ο , 16ο ,5ο , 18ο 4ο  , 5ο ,4ο , 9ο .

Ακολούθως, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, η δράση θα συνεχισθεί στο σύνολο των Δημοτικών Σχολείων.

Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Με το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα ο Δήμος Αμαρουσίου έρχεται να καλύψει τα κενά στην ελληνική εκπαίδευση, καθώς, ο σεβασμός και η ευθύνη που πρέπει να δείχνουμε απέναντι στα ζώα είναι θέμα παιδείας και δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτισμού.

Τα σχολεία μπορούν να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στο κτίσιμο της φιλοζωικής ιδέας στους μελλοντικούς πολίτες.

Με την αμέριστη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας και της οικογένειας, πιστεύουμε η προσπάθειά μας να στεφθεί με επιτυχία για την εδραίωση της φιλοζωίας στη νέα γενιά και την καλλιέργεια νέων αξιών για τις σχέσεις του ανθρώπου με το περιβάλλον.» 

 

Σχετικά αρχείαΠρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας στα παιδιά (1)


Πρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας στα παιδιά (2)


Πρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας στα παιδιά (3)


Πρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας στα παιδιά (4)


Πρωτοποριακή δράση από το Δήμο Αμαρουσίου στα σχολεία της πόλης για την προαγωγή της φιλοζωίας στα παιδιά (5)

Μετάβαση στο περιεχόμενο