Προτεραιότητα στην πρόληψη μέσα από τη διεξαγωγή σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 273KB|


|download file .jpg 233 KB|


Σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στους νηπιαγωγούς των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ( ΚΑΡΠΑ) για την αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν άμεσης βοήθειας, παρακολούθησαν οι νηπιαγωγοί των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου με παράλληλη, πρακτική εξάσκηση σε κούκλα προσομοίωσης. 

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Τμήματος Πρόληψης και Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης, και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο την προφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των νηπίων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Κεντρικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των νηπιαγωγών πως να συντηρήσουν ένα άτομο στη ζωή, έως ότου έλθει βοήθεια, προσφέροντας καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Εκπαιδευτής από το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ανέπτυξε όλα τα στάδια που πρέπει να ακολουθούνται στη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ενώ ακολούθησε η πρακτική εξάσκηση για κάθε μία νηπιαγωγό χωριστά.

Στο σχεδιασμό του Τμήματος Πρόληψης και Υγείας είναι το σεμινάριο να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ενώ ως εποπτικό υλικό  στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα διανεμηθεί DVD με όλη τη διαδικασία καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης για υπενθύμιση και τακτική ενημέρωση.       

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης παραβρέθηκε στην εκπαίδευση των νηπιαγωγών τονίζοντας τη σημασία και την σπουδαιότητα της ενημέρωσης σε θέματα πρώτων βοηθειών που σώζει ζωές και ιδιαίτερα όσων ασχολούνται με παιδιά.     

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης κ. Γιάννη Πουλόπουλου.

Η σχεδίαση και υλοποίηση του προγράμματος έγινε από τον υπεύθυνο του Τμήματος Πρόληψης και Υγείας, παιδίατρο  κ. Κώστα Νταλούκα.

Οι νηπιαγωγοί που παρακολούθησαν το σεμινάριο δήλωσαν ενθουσιασμένες, συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για αυτή την πρωτοβουλία και ζήτησαν  να συνεχισθεί η ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις πρώτες βοήθειες και την ασφάλεια των παιδιών. Πρόεδρος του «Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Αμαρουσίου» είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Αντωνόπουλος.       
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο