Πρόσκληση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τους δημάρχους της χώρας να συνυπογράψουν τη διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας – Είναι σημαντικό να την υπογράψουν τα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας

 

Για την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ να προωθήσει το θεσμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας ενημερώνει με επιστολή του τους δημάρχους όλης της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Αφού τους ενημερώνει για την κοινή διακήρυξη η οποία υπεγράφη μεταξύ ΚΕΔΕ και δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, επισημαίνει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο για τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Ο Γ. Πατούλης τονίζει στη συνέχεια ότι «Με σκοπό την ενίσχυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας σας καλώ να θέσετε προς ψήφιση στο Δημοτικό σας Συμβούλιο το κείμενο της διακήρυξης, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της υπογραφής της, από όλους τους Δήμους της χώρας».

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της σχετικής επιστολής

 

Την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, με αφορμή τους 23ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα, υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία από την ΚΕΔΕ και το Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Μέσα από τη σχετική διακήρυξη, την οποία και σας επισυνάπτουμε, αναλαμβάνουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού πρωτοβουλίες που προωθούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο βασικά ολυμπιακά ιδεώδη όπως ο διάλογος, η συμφιλίωση, η αμοιβαία κατανόηση, η αλληλεγγύη και η ειρήνη.

Με σκοπό την ενίσχυση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας σας καλώ να θέσετε προς ψήφιση στο Δημοτικό σας Συμβούλιο το κείμενο της διακήρυξης, προκειμένου, να επιτευχθεί ο στόχος της υπογραφής της, από όλους τους Δήμους της χώρας.

Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εργάζομαι προκειμένου να αναπτυχθεί ένα κίνημα για την Ολυμπιακή Εκεχειρία το οποίο θα εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Δίκτυο. Προς αυτή τη κατεύθυνση σημαντική θα είναι και η στήριξη των ομογενών οι οποίοι έχουν δεσμευθεί για την προώθηση της διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προκειμένου η Ολυμπιακή Εκεχειρία να τεθεί σε Διεθνείς Οργανισμούς και να καθιερωθεί ως σύγχρονος θεσμός παύσης των εχθροπραξιών.

Εγώ προσωπικά και οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, στο Κογκρέσο, στα Ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα, κοινοποιούμε τη σχετική μας απόφαση προκειμένου διαδοθεί το μήνυμα και να οργανωθεί ένα «κίνημα υπογραφών για την Ολυμπιακή Εκεχειρία».

Η απόφαση της υπογραφής της διακήρυξης από το Δημοτικό σας Συμβούλιο, θα πρέπει να αποσταλεί στην ΚΕΔΕ μέσω του E-mail: info@kedke.gr , προκειμένου να συμπεριληφθεί στο κατάλογο των φορέων που υπογράφουν τη διακήρυξη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο