Προληπτικοί έλεγχοι σε πολίτες από το Δημοτικό Πολυιατρείο, με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος

Print Friendly, PDF & Email


Πολύς κόσμος συνέρρευσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης κατά του καπνίσματος που έστησε το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου έξω από τον Η.Σ.Α.Π.
|download file.jpg 116 KB|


Κοντά στο ιατρικό προσωπικό και στους πολίτες βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δήμου Αμαρουσίου Ιωάννη Πουλόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Πολυιατρείου Αντώνιο Παρτσινέβελο και το δημοτικό σύμβουλο, υπεύθυνο για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου Κώστα Νταλούκα.
|download file.jpg 73 KB|


Στον προληπτικό έλεγχο σπιρομέτρησης συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρόντων του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δήμου Αμαρουσίου Ιωάννη Πουλόπουλου, του Προέδρου του Δημοτικού Πολυιατρείου Αντώνιου Παρτσινέβελου.
|download file.jpg 73 KB|


Στιγμιότυπο από τη διαδικασία του λιπιδαιμικού ελέγχου.
|download file.jpg 139 KB|


Σύντομη συνομιλία με τους άνδρες του σώματος ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο σημείο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
|download file .jpg 102 KB|


Έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας και λιπιδαιμικό έλεγχο πραγματοποίησε για 3η συνεχή χρονιά ειδικευμένη ομάδα από το πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π,. Στην ενέργεια που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου, παραβρέθηκε και συμμετείχε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Η σπιρομέτρηση πραγματοποιήθηκε από εθελοντές ιατρούς, τον πνευμονολόγο φυματιολόγο Βασίλειο Τσούτσο, και τον πνευμονολόγο Κωνσταντίνο Πουλόπουλο. Συνολικά 160 πολίτες υποβλήθηκαν σε σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της πνευμονικής τους λειτουργίας, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, παρουσία του καρδιολόγου Θωμά Ριζόπουλου, έγινε λιπιδαιμικός έλεγχος σε 171 πολίτες, και συνολικά η βοηθός μικροβιολόγου Καίτη Σεβαστή πραγματοποίησε 513 μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.


Στις περιπτώσεις που οι τιμές ήταν υψηλότερες των φυσιολογικών ορίων το ιατρικό προσωπικό συνέστησε επανέλεγχο.


Στους πολίτες που συμμετείχαν στους ελέγχους διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, και θέματα πρόληψης της υγείας.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις οργανωμένες ενέργειες πρόληψης της υγείας, που υπηρετεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης και του Δημοτικού Πολυιατρείου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη δράση δήλωσε:
«Με ικανοποίηση βλέπω ότι πολλοί συμπολίτες μας συμμετείχαν στον προληπτικό έλεγχο του πολυιατρείου, που κάθε χρόνο την τελευταία τριετία πραγματοποιεί με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις και ενέργειες πρόληψης της υγείας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, και στη συγκεκριμένη περίπτωση για την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων που σχετίζονται με το κάπνισμα και τη διακοπή της βλαβερής αυτής συνήθειας».


Την εποπτεία της ενέργειας είχε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δήμου Αμαρουσίου Ιωάννης Πουλόπουλος. Το συντονισμό είχε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου, χειρουργός ορθοπεδικός Αντώνιος Παρτσινέβελος, με τη συμμετοχή προσωπικού του πολυιατρείου.


Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο παιδίατρος, υπεύθυνος για θέματα εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου Κώστας Νταλούκας.  Μετάβαση στο περιεχόμενο