Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αμαρουσίου σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης

Print Friendly, PDF & Email
Η Γ. Πατούλης: «Η εκπαίδευση στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων»
 

Ο Δήμος Αμαρουσίου, δείχνοντας την ευαισθησία του στα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής, υποστηρίζει την σωστή εκπαίδευση και αγωγή των παιδιών ήδη από την σχολική ηλικία.
Στο πλαίσιο αυτό και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο σε συνεργασία με το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής «0-6 Kiddy Car».


Το Πρόγραμμα ξεκινάει τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και θα συνεχιστεί για δύο εβδομάδες στα εξής δημοτικά σχολεία της πόλης:

 

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου :4o Δημοτικό Σχολείο
Πέμπτη 27 ‘8o Δημοτικό Σχολείο
Παρασκευή 28 ‘6o Δημοτικό Σχολείο
Δευτέρα 15 Οκτωβρίου :7ο Δημοτικό Σχολείο
Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου:3ο & 11ο Δημοτικό Σχολείο
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου :10o Δημοτικό Σχολείο
Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Οκτωβρίου :9ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου :18ο Δημοτικό Σχολείο
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου:5ο Δημοτικό Σχολείο
 

Σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών από μικρή ηλικία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει:
«Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία η χώρα μας κατέχει δυστυχώς το θλιβερό προνόμιο να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη».


Η κινητή μονάδα κυκλοφοριακής αγωγής «0-6 Kiddy Car», δημιουργεί στο χώρο του σχολείου, συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας σαν αυτές που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους, με ειδικά βενζινοκίνητα αυτοκινητάκια, φωτεινούς σηματοδότες κ.α. Στόχος είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να αφομοιώσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.


Το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μεταφορών & Επικοινωνιών και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο