Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού επανεξελέγη παμψηφεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του νέου προεδρείου του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

Κατά την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προέδρου του Δ.Σ του Συνδέσμου. Στην κάλπη ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθ. Ζούτσος, και ο Αντιδήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδας Αθ. Μαργέτης.


 O επανεκλεγείς Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με το Δήμαρχο Ραφήνας Γ. Χριστόπουλο, και το μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Π. Σπανόπουλο.


  O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον επανεκλεγέντα Αντιπρόεδρο Δήμαρχο Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδη, και το Δήμαρχο Χαλανδρίου Γ. Κουράση.


 


Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) εξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με ομόφωνη -πλην μίας ψήφου- εκλογή σε σύνολο 30 ψηφισάντων από τα συνολικά 31 μέλη του Συνδέσμου.


Στην εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π στο Δημαρχείο Πεντέλης με θέμα την εκλογή του νέου Προεδρείου (Προέδρου – Αντιπροέδρου) του Διοικητικού Συμβουλίου, και των μελών –τακτικών και αναπληρωματικών- της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου για την επόμενη διετία, προεδρεύοντος του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, ψήφισαν 30 παρόντες εκλέκτορες από τους 12 Δήμους μέλη του Συνδέσμου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μοναδικός προταθείς υποψήφιος έλαβε 29 ψήφους και επανεξελέγη Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. για την επόμενη διετία.


Αμέσως μετά την επανεκλογή του ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε καθέναν από τους εκλέκτορες ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του που «αποδεικνύει στην πράξη» όπως σημείωσε «ότι ο Σ.Π.Α.Π είναι μια μεγάλη οικογένεια με κοινό στόχο την προάσπιση του πρασίνου στις περιοχές του Συνδέσμου και τη δημιουργία μέσα από το παράδειγμά του, περιβαλλοντικής συνείδηση στους πολίτες». Δεν παρέλειψε να απευθύνει ευχαριστίες στο Δήμαρχο Πεντέλης και πρώην Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π κ. Στεργίου, για τη σημαντική συμβολή του στην πορεία του Σ.Π.Α.Π.


«Μαζί, τα προηγούμενα δυο χρόνια καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε να βάλουμε τον Σ.Π.Α.Π σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Εφαρμόζοντας ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και επιχειρησιακής λειτουργίας του Συνδέσμου με άξονες την εξωστρέφεια, την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια, πετύχαμε τη διοικητική ανασυγκρότηση του Συνδέσμου, ενισχύσαμε σημαντικά την οικονομική του θέση και ενδυναμώσαμε το δεσμό του με το σώμα των εθελοντών μέσα από εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες αλλά και προγράμματα ασφάλισης. Ενισχύσαμε το ανθρώπινο δυναμικό μας και παραχωρήσαμε με ισοτιμία και διαφάνεια εποχικό προσωπικό σε όλους τους δήμους μέλη. Έχοντας ήδη μία δυναμική παρακαταθήκη, με τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας συνεχίζουμε το έργο μας, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε νέα βήματα μπροστά ισχυροποιώντας ακόμη περαιτέρω την πορεία και τη δράση του Σ.Π.Α.Π, ανοίγοντας νέους ορίζοντες συνεργασίας, δράσης και προσφοράς. Είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας και ως τέτοια θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε πιο δυνατή αρκεί να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την επανεκλογή του.


Ευχαρίστησε τους Δημάρχους, τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου, τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π που σε δύσκολες καταστάσεις έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.


Τα επόμενα βήματα
Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Πατούλης, στο σχεδιασμό και τους στόχους του Σ.Π.Α.Π για την επόμενη διετία προβλέπονται:


• Ολοκλήρωση της μελέτης πυρανίχνευσης του Πεντελικού όρους μέσω νέων τεχνολογιών που έχει ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Συνδέσμου, και ένταξή της σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης στο οποίο θα περιλαμβάνονται και εκτάσεις όπως το δάσος Συγγρού.
• Αξιοποίηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE για έργα ανάπλασης και πυροπροστασίας.
• Πιστοποίηση κατά το πρότυπο του ΕΛΟΤ 1429 που αφορά στη διαχειριστική επάρκεια προκειμένου να μπορεί ο Σ.Π.Α.Π να υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση.
• Συνέχιση της διαδικασίας αναζήτησης χρηματοδότησης για την αγορά οχημάτων με στόχο την ανανέωση του στόλου του Σ.Π.Α.Π. Επενδύουμε στην αξιοποίηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και ανταμειβόμαστε για την επιλογή μας αυτή.
• Αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης δυνατότητας για να ενισχύσουμε με ανθρώπινο δυναμικό τον Σ.Π.Α.Π ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα τις δράσεις και πρωτοβουλίες μας.
• Επένδυση στην ενίσχυση των σκοπών του Συνδέσμου, θέτοντας ως στόχο την εγγραφή και νέων Δήμων μελών.
• Προώθηση της μεταφοράς της έδρας του Σ.Π.Α.Π σε νέο κτίριο μέσα στο Δάσος της Πεντέλης, που σήμερα ανήκει στο Δασαρχείο.
• Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη χρηματοδότηση της αναδάσωσης του Πεντελικού.
• Περαιτέρω επένδυση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω οργανωμένων εκστρατειών προκειμένου για την περαιτέρω ενίσχυση των εθελοντών που πλαισιώνουν τις δράσεις μας.


Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Νέου Αντιπροέδρου και τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου.
Νέος Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π επανεξελέγη ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, με 19 ψήφους, ο οποίος με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ευχαρίστησε για την επανεκλογή του, σημειώνοντας ότι κατά την προηγούμενη διετία έγινε μεγάλη προσπάθεια στον Σ.Π.Α.Π, η οποία και θα συνεχιστεί ακόμα δυναμικότερα.


Το Σώμα των εκλεκτόρων εξέλεξε για την Εκτελεστική Επιτροπή ως τακτικά μέλη: από το Δήμο Διονύσου τον Κυριάκο Κοντάκη, από το Δήμο Πεντέλης το Σεβαστό Βορέα, από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας τον Αθανάσιο Μαργέτη, από το Δήμο Κηφισιάς το Λεωνίδα Ψυχόπαιδα, και αναπληρωματικά μέλη: από το Δήμο Κηφισιάς Αγγελική Συνοδινού, και από το Δήμο Διονύσου τον Χρήστο Ποτίδη.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο