Προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της πρώτης Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 472KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κ. Πανδρεμένο στη διάρκεια της συνάντησης για την επεξεργασία των προτάσεων λειτουργίας της πρώτης Διαδημοτικής Συγκοινωνίας  στα Βόρεια Προάστια.
|download file .jpg 534KB|


 


Συνάντηση  με τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ   

Στην επεξεργασία των προτάσεων για τη λειτουργία της πρώτης διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια, που θα συνδέει το Μαρούσι με τους τέσσερις όμορους Δήμους προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Δήμαρχοι Μελισσίων κ. Γραφάκος, Βριλησσίων κ. Ιωαννίδης, Λυκόβρυσης κ. Φωκιανός, Πεύκης κ. Θεοδωρακόπουλος με τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ.       

Στη εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Τσαμπουλά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Πανδρεμένου αναπτύχθηκε με παράλληλες τοποθετήσεις των Δημάρχων η πρόταση του ΟΑΣΑ για τη λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει το Μαρούσι με τους Δήμους Μελισσίων, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Επίσης προτάθηκε η συγκοινωνία να ονομασθεί «διαδημοτική συγκοινωνία», να επιδοτείται από τον ΟΑΣΑ με 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως, τα δρομολόγια να εκτελούνται με πέντε λεωφορεία της ΕΘΕΛ και να δημιουργηθούν πράσινες στάσεις, σε μία συχνότητα αναμονής 15’ λεπτών.  Συγχρόνως οι Δήμοι να επιδοτήσουν το εισιτήριο με 300 χιλιάδες ευρώ για τους δημότες.

Την ικανοποίηση του για την ουσιαστική συζήτηση εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε ότι σε δύο εβδομάδες θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο