Προχωράμε μαζί με τους εργαζόμενους μας στη νέα εποχή για το Μαρούσι για μια σύγχρονη, καθαρή και ανθρώπινη πόλη

Print Friendly, PDF & Email

 Απάντηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γ. Διδασκάλου στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, θέλουμε να επισημάνουμε  τα παρακάτω:

Πρώτον: Ο Δήμος Αμαρουσίου  εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί κατά 60% η κρατική χρηματοδότηση συνεχίζει με αμείωτη προσπάθεια να προσφέρει αξιόπιστες ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, έχοντας στο πλευρό της  τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας και στους άλλους τομείς των υπηρεσιών του Δήμου, τους οποίους στηρίζει με κάθε μέσον και τρόπο που διαθέτει.
Ενδεικτικό του αμείωτου ενδιαφέροντος  της Διοίκησης είναι το γεγονός ότι πέτυχε να εξασφαλίσει την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων με νέα σύγχρονα οχήματα καθαριότητας, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, αλλά  και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για πιο άνετη και ασφαλή καθημερινότητα των εργαζόμενων στην υπηρεσία.
Επίσης ενισχύει με νέο ανθρώπινο δυναμικό τον τομέα καθαριότητας, καθώς έχει εγκριθεί στον προϋπολογισμό και «τρέχει» η διαδικασία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεύτερον: Ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, εδώ και δέκα χρόνια, όση είναι δηλαδή η θητεία της σημερινής Διοίκησης, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλους φορείς.       

 Όσον αφορά στις έκτακτες αποδοχές, όπως πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι, ακολουθείται  μία διαφορετική γραφειοκρατική διαδικασία για την έγκρισή τους, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να υπάρχουν μικρο καθυστερήσεις 1 -2 μηνών μέχρι την τελική οριστικοποίησή τους.
Για το λόγο αυτό, η πληρωμή των έκτακτων αποδοχών δεν προβλέπεται να γίνεται υποχρεωτικά κάθε μήνα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις αντικειμενικές συνθήκες και διαδικασίες μέσα στις οποίες οφείλουμε όλοι να λειτουργούμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα , σεβόμενοι το σημαντικό αγώνα που δίνει η Διοίκηση. Επίσης θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι ο Δήμος Αμαρουσίου καταβάλει νωρίτερα τις έκτακτες αποδοχές στους εργαζόμενους, όταν σε άλλους Δήμους και φορείς στην καλύτερη περίπτωση η πληρωμή γίνεται ανά 2μηνο ή 3μηνο.                               

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις έκτακτες αποδοχές του μηνός Μαϊου, η καταβολή τους στους εργαζόμενους του Δήμου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου. Αντίστοιχα οι έκτακτες αποδοχές του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στις 13 Αυγούστου, ενώ θα γίνει προσπάθεια οι καταβολές του μηνός Ιουλίου να πραγματοποιηθούν στις 27 Αυγούστου.
 

Τρίτον: Σε ότι αφορά στα Μέσα Ατομικής Προστασίας έχουν εξασφαλισθεί και είναι στη διάθεση των εργαζόμενων από τις 13 Μαϊου 2016 και όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούσαν τα έχουν ήδη προμηθευτεί.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος  Πατούλης  με ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα έχει θέσει έμπρακτα  από την πρώτη στιγμή της δημαρχιακής θητείας του τα θέματα των εργαζόμενων  σε πρώτη προτεραιότητα, προσπαθώντας να δίνει πάντα τις βέλτιστες λύσεις.
Εν μέσω μίας πρωτοφανούς κρίσης για τη χώρα και μίας τεράστιας γραφειοκρατίας, ο Δήμος Αμαρουσίου όπως και κάθε άλλος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού προσπαθεί να λειτουργήσει αναλαμβάνοντας  νέες αρμοδιότητες, χωρίς τους απαιτούμενους πόρους και χωρίς την αντίστοιχη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στην τιτάνια αυτή προσπάθεια,  θέλουμε τους εργαζόμενους δίπλα μας, αρωγούς και συνοδοιπόρους στην προσπάθειά μας, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.

Προχωράμε στη νέα εποχή για το Μαρούσι μαζί με τους εργαζόμενους μας για μια  Σύγχρονη, Καθαρή και Ανθρώπινη Πόλη. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο