Προχωρά η ένταξη του Σωρού στο σχέδιο πόλης μετά από επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής

Print Friendly, PDF & Email

Σε οριστική διευθέτηση οδεύει το ζήτημα που αφορά εκατοντάδες ιδιοκτήτες της περιοχής του Κάτω Σωρού. Η ένταξη στο σχέδιο πόλης της συγκεκριμένης περιοχής αποτελεί αίτημα ετών, στο οποίο η Δημοτική Αρχή δίνει λύση.
Συγκεκριμένα ψηφίστηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο μια συνολική πρόταση που αφορά την ένταξη του Κάτω Σωρού στο σχέδιο πόλης.     


Ιδιαίτερα βαρύτητα έδωσε η Δημοτική Αρχή στην επέκταση των χρήσεων αμιγούς κατοικίας, στη διεύρυνση των ζωνών πρασίνου, ενώ παράλληλα καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για την προστασία των μικρών ιδιοκτησιών.         


Η πρόταση, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατατέθηκε
στο πλαίσιο της συζήτησης για την Γ’ ανάρτηση και της συμπληρωματική αυτής, της πολεοδομικής μελέτης ««Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα».    
  
Η πρόταση προβλέπει:


– Να θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα κατά παρέκκλιση τα μικρά οικόπεδα, που είναι τουλάχιστον 150 μέτρα.


– Την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων, που φθάνουν υποχρεωτικά το 30%.  


-Ως προς τις χρήσεις επιβάλλεται ποσόστωση 25% υποχρεωτική κατοικία, στις 
 περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες Γενική κατοικία οι οποίες βρίσκονται επί των
 παραδρόμων της Αττικής Οδού.


– Ο συντελεστής δόμησης παραμένει στο 0,65 όπως έχει ορισθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ            


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι η διοίκηση θα προχωρήσει τη διαδικασία ένταξης του Σωρού.
«Στη νέα εποχή για το Μαρούσι τόνισε «αφήνουμε πίσω όσους παραφιλολογούν. Εμείς κοιτάμε μπροστά για να οδηγήσουμε την πόλη εκεί που τις αξίζει. Θα επικρατήσει δικαιοσύνη στην περιοχή και στην πόλη, αποκαθιστώντας αδικίες ετών. Και σε αυτό είμαστε σταθεροί. Αρκετά χρόνια έχουν πληρώσει λίγοι, ενώ θα έπρεπε να έχουν πληρώσει όλοι.»          


Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Αμαρουσίου θα προχωρήσει στη δημοσίευση του τελικού σχεδίου, μετά την ολοκλήρωση όλων των σταδίων διαβούλευσης με τους πολίτες της περιοχής. Ακολουθεί η έγκριση της Νομαρχίας και η δημοσίευση στο φύλλο της κυβερνήσεως, ώστε η Δημοτική Αρχή να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει στη πράξη εφαρμογής ένταξης στο σχέδιο πόλης της συγκεκριμένης περιοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο