Προχωρά η αδερφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου με την Νις της Σερβίας. Μια εκκρεμότητα ετών παίρνει τέλος.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 110KB|


 


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, δίνεται  αίσιο τέλος σε μια απαράδεκτη εκκρεμότητα ετών, την αδερφοποίηση μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της πολύπαθης σερβικής πόλης της Νις, οι διαδικασίες της οποίας είχαν εδώ και χρόνια αδρανήσει.

Με την ευκαιρία των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων της Νις για την επέτειο της ιστορικής μάχης ενάντια στους Οθωμανούς την 31η Μαΐου του 1809, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στη σερβική πόλη και ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δημάρχου της Νις Μίλος Σιμόνοβιτς, ο Δήμος Αμαρουσίου απέστειλε σήμερα μια νταλίκα με ανθρωπιστική βοήθεια για τα ορφανοτροφεία της ευρύτερης περιοχής της Νις. Εν συνεχεία, το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Νις για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Δούσης Ρασσιάς, υπεύθυνος των Εξωτερικών υποθέσεων του Δήμου Αμαρουσίου και εκ των πρωτοστατών της αδερφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Ο κ. Δούσης θα κάνει και τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων σε Νις και Μαρούσι, που θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αδερφοποίησης.
Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης είπε: «Επαναφέρουμε τις γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης που είχαν για άγνωστο λόγο κοπεί από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, με την πόλη της Νις, μιας πόλης ιστορικής και πολύπαθης. Μέσα από το τμήμα Εξωτερικών υποθέσεων του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των συνανθρώπων μας που  πέρασαν πόνο και βίωσαν την καταστροφή του πολέμου.»


Μετάβαση στο περιεχόμενο