Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Ο σεβασμός στην αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού. Η βελτίωση της προσβασιμότητας για ολόκληρη την Αττική είναι στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις στη διεκδίκηση για την Περιφέρεια»

Για την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου της εισήγησης για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο, ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α), σε συνάντηση στο Δημαρχείο, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή του γηπέδου σε οικόπεδο που θα διαθέσει ο Δήμος Αμαρουσίου στα όρια με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Ομοσπονδία, που θα διατυπώνει τις υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών. Από την πλευρά της η Ο.Σ.Ε.Κ.Α θα αναλάβει την εξεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση του έργου και την έκδοση της άδειας κατασκευής. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση επικαιροποιήθηκε η βούληση του Δήμου να προχωρήσει η κατασκευή γηπέδου για τις ανάγκες των συμπολιτών μας αθλητών με αμαξίδιο. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να μπορούν ισότιμα να δρουν και να λειτουργούν, να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις ίδιες ευκαιρίες. Ο σεβασμός στην αναπηρία είναι δείγμα πολιτισμού» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Ο.Σ.Ε.Κ.Α Χρήστο Καλούδη, και τον Αντιπρόεδρο Θανάση Βίγλα, διατυπώνοντας, παράλληλα, τη θέση ότι η προσβασιμότητα και οι ίσες ευκαιρίες είναι στις προγραμματικές δεσμεύσεις του για ολόκληρη την Αττική από τη θέση του αυριανού Περιφερειάρχη Αττικής.

 

Σχετικά αρχείαΠράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο_1


Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο_2


Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο_3


Πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης για αθλητές με αμαξίδιο_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο