Πλήρης δικαίωση της προσπάθειας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Παρατείνεται η λειτουργία του έως τον Ιούνιο του 2012

Print Friendly, PDF & EmailΔυναμικό παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα (Φωτογραφία Αρχείου 7/12/2011)
|download file .jpg 142KB|


Γ.Πατούλης: Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να καταστήσουν το κοινωνικό αυτό πρόγραμμα επιτυχημένο


Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να παρατείνει τη λειτουργία του προγράμματος έως τις 30 Ιουνίου 2012 και με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού από τους ΟΤΑ και τα Νομικά τους πρόσωπα.


Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας και της αποφασιστικότητας του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη να σταθεί αλληλέγγυος, στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για τη συνέχιση του πιο επιτυχημένου προγράμματος κοινωνικής παρέμβασης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ένα πρόγραμμα που η διακοπή του θα είχε ως συνέπεια να μην καλύπτονται οι βασικές καθημερινές ανάγκες περίπου 80.000 μοναχικών και ανήμπορων ατόμων και να οδηγηθούν στην ανεργία περίπου 4.000 εργαζόμενοι πανελλαδικά.


Με σειρά ενεργειών και διεκδικήσεων από την Πολιτεία ο κ. Πατούλης κατέδειξε τη σοβαρότητα του προβλήματος από τη διακοπή λειτουργίας του προγράμματος, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, συμβάλλοντας καθοριστικά στο θετικό αυτό αποτέλεσμα.
Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών ο κ. Πατούλης ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και ως πρώην υπεύθυνος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ επεσήμανε την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος με κρατική χρηματοδότηση για όλους, και όχι μόνο για εκείνους που έχουν άνεργο συγγενή. Πολύ περισσότερο μάλιστα κατέδειξε τις συνέπειες που θα έχει σε ανθρώπινο επίπεδο μία ενδεχόμενη πολιτική απόφαση για πλήρη διακοπή του προγράμματος που θα άφηνε στη τύχη τους, τους δικαιούχους των προγραμμάτων που είναι κυρίως ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ και να ωθήσει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.


Με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Συλλόγων και Σωματείων Πανελλαδικά εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, προκειμένου να συνεχισθεί το πρόγραμμα.


Η συμπαράσταση αυτή εκφράστηκε και με ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στο οποίο δηλώνεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια.


Μετά τη θετική αυτή έκβαση για τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Κατ’ αρχήν είμαστε ικανοποιημένοι που μέσα από την προσπάθειά μας πετύχαμε να μην διακοπεί το πρόγραμμα. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι για την θετική αυτή εξέλιξη συνέβαλε και η στάση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλου, ο οποίος αντιλήφθηκε την σπουδαιότητα του προγράμματος λόγω της πρότερης θητείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η προσπάθειά μας όμως συνεχίζεται μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος που αφορά στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων καθώς γνωρίζουν τις ανάγκες των δικαιούχων, αφουγκράζονται τα προβλήματά τους και έχουν προσφέρει τα μέγιστα, προκειμένου να καταστήσουν το κοινωνικό αυτό πρόγραμμα επιτυχημένο.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο