Πλατεία Ηρώων: Ανακατασκευάστηκε και παραδόθηκε στους πολίτες μια πλατεία-στολίδι για την πόλη

Print Friendly, PDF & Email

|Download .zip file 442KB|


|download .zip file 1 MB|

Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Παραδίδουμε στους συμπολίτες μας μια πλατεία –  πρότυπο, με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους παλιούς Μαρουσιώτες, που αναβαθμίζει το ιστορικό κέντρο του Αμαρουσίου αλλά και τη συνολική  αισθητική της πόλης μας».

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, σε μια σεμνή τελετή, η πλατεία παραδόθηκε προς χρήσιν στους πολίτες του Αμαρουσίου.
Τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης  Πλατείας Ηρώων, που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων.
Ο κ. Πατούλης, με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του έργου δήλωσε:
«Η Πλατεία Ηρώων αποτελεί σημείο αναφοράς για το Μαρούσι.  Με την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής της παραδίνουμε στους πολίτες ένα χώρο πρότυπο, που συμβάλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της αισθητικής της πόλης μας. Με την ολοκλήρωση των έργων δημιουργούμε ένα ενιαίο σύνολο αναψυχής και πολιτισμού, όπου η πλατεία σε συνδυασμό με την Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης  και το Μουσείο Κεραμικής Γλυπτικής, θα προσφέρει στους επισκέπτες του χώρου πολλές και ποιοτικές επιλογές για την αναψυχή και την ξεκούρασή τους.

Η ανακατασκευή της πλατείας Ηρώων υλοποιήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να κοστίσει στους συμπολίτες μας ελάχιστα, σε σχέση με αυτά που θα κόστιζε αν γινόταν η ανάπλαση με εργολαβία.

Η Δημοτική Αρχή, συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ανάλογα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε γειτονιά. Μαζί αλλάζουμε το Μαρούσι, κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. »

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που περιλαμβάνει η Πλατεία Ηρώων, είναι ένα σιντριβάνι, μια παλιά άμαξα με κανάτια, αντίγραφο της παραδοσιακής άμαξας του μαρουσιώτη νερουλά, καθώς κι ένα σκάκι μεγάλων διαστάσεων.

Στον ίδιο χώρο, φιλοξενήθηκε για τρεις ημέρες
το Πολιτιστικό «Bazaar» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο