Περισσότερους από 45 τόνους εγχώριων αγροτικών προϊόντων διέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου στους καταναλωτές στο Πασχαλινό παζάρι, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟι καταναλωτές κατά την ώρα προσέλευσης στη γραμματεία του Δήμου Αμαρουσίου  με τον αριθμό παραγγελίας για την παραλαβή των εγχώριων αγροτικών προϊόντων σε τιμές κόστους από τους παραγωγούς.Το αλεύρι Τρικάλων είναι μεταξύ των εγχώριων αγροτικών προϊόντων που διέθεσε στους καταναλωτές  ο Δήμος Αμαρουσίου.Μέλι θυμαρίσιο από μικρούς παραγωγούς του Ηρακλείου Κρήτης διέθεσε εκ νέου  ο Δήμος Αμαρουσίου λόγω της μεγάλης ζήτησης που είχε από τους καταναλωτές.Όσπρια Φαρσάλων από τους παραγωγούς παραλαμβάνουν οι καταναλωτές.


14 τόνοι ρύζι Χαλάστρας Θεσσαλονίκης διέθεσε κατ’ευθείαν από τους παραγωγούς  στους καταναλωτές  ο Δήμος Αμαρουσίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο παζάρι αγροτικών προϊόντων που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, ενόψει των εορτών του Πάσχα με νέα προϊόντα εγχώριας παραγωγής αρίστης ποιότητας, την Κυριακή 1 Απριλίου 2012. 
Με υποδειγματική οργάνωση διατέθηκε στους καταναλωτές σε τιμές κόστους μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων σε όσπρια, ρύζι, αλεύρι, αγνό θυμαρίσιο μέλι και κρασί, που ξεπέρασαν του 45 τόνους.
 
Η δράση αυτή είναι μία ακόμη πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε στους πολίτες, η διάθεση των αγροτικών προϊόντων πατάτας, μελιού και ελαιολάδου σε προγενέστερη δράση.


Συγκεκριμένα, με το σύνθημα «από τον παραγωγό στο σπίτι μας» αγοράστηκαν από τους καταναλωτές: 
  • 12 τόνοι όσπρια Φαρσάλων (φακές, φασόλια, ρεβύθια και κουκιά ξερά). 


  • 14 τόνοι ρύζι Χαλάστρας Θεσσαλονίκης ( νυχάκι, καρολίνα, γλασσέ, κίτρινο μπόνετ).


  • 10 τόνοι αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις Τρικάλων.


  • 3 τόνοι μέλι θυμαρίσιο μικρών παραγωγών Ηρακλείου Κρήτης.


  • 6 τόνοι κρασί λευκό Ρομπόλα-Uniblanc και κόκκινο ποικιλία Cabenhet Merlot  από Λωκρίδα Φθιώτιδας.

Η άριστη οργάνωση συνέβαλε καθοριστικά ώστε παρά τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων και τη μεγάλη ζήτηση οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν μέσα σε λίγες ώρες. Από τις 8:30 το πρωϊ έως τις 2:30 το μεσημέρι οι πολίτες προσέρχονταν στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α. επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος με τον αριθμό παραγγελία τους και με τη βοήθεια της γραμματείας και των δημοτικών αστυνόμων που ρύθμιζαν την κυκλοφορία κατευθυνόταν με το όχημα τους στους παραγωγούς για την παραλαβή των προϊόντων τους.
Εκτός από Ι.Χ. για τη μετάβαση τους στο σημείο οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν και τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης μίας ακόμη δράσης «από τον παραγωγό στο σπίτι μας» και την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών εκφράζει την ικανοποίησή του και σημειώνει ότι «σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου θα θέσει στη διάθεση των καταναλωτών νέα προϊόντα σε τιμές κόστους.»


Την ευθύνη για την διοργάνωση της δράσης είχε ο υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης κ. Παντελής Τσιτσιμπάσης και η υπεύθυνη του Γραφείου Ποιότητας κας Μαρία Καπασσά. Σημαντική ήταν η συμβολή  των εξωτερικών συνεργείων, της Δημοτικής Συγκοινωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και των εθελοντών του Δήμου. 
Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης, Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Σμυρνής και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο