Περισσότερες από 75 γυναίκες που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης ψηφιακής μαστογραφίας στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού

Print Friendly, PDF & EmailΟι συμμετέχουσες κατά την επιβίβασή τους στο λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου για τη μετάβασή τους στο χώρο της εξέτασης.


Με την τρίτη ομάδα 25 γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε η τελευταία προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού για την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφίας με τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) Γιώργου Πατούλη, σε εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε το Δίκτυο με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ʼγιοι Ανάργυροι» για τη στήριξη των γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στους 160 δήμους μέλη του Δικτύου.


Συνολικά, σε διάστημα τριών μηνών, πραγματοποιήθηκαν τρεις ομαδικές επισκέψεις στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 75 γυναίκες στο Δήμο Αμαρουσίου που είτε είναι ανασφάλιστες είτε άνεργες ή πληρούν άλλα κοινωνικά κριτήρια.


Τις ομαδικές επισκέψεις οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, οι οποίοι και συνόδευσαν τις δικαιούχους στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού όπου πραγματοποιήθηκαν οι ψηφιακές μαστογραφίες.


Ανεξαιρέτως οι συμμετέχουσες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους προς το προσωπικό του Πολυιατρείου για την πρωτοβουλία του Δήμου, μεταφέροντας τις ευχαριστίες τους προς το Δήμαρχο κ. Πατούλη.


Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «τα θετικά σχόλια που εισπράττουμε είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την επιλογή μας να αγκαλιάσουμε τις ανασφάλιστες και ανήμπορες γυναίκες του Δήμου μας προσφέροντάς τους ισότιμο δικαίωμα στην πρόληψη. Μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας αντίστοιχη ευκαιρία θα έχουν οι γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και στους υπόλοιπους δήμους του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ʼγιοι Ανάργυροι» για την άριστη συνεργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι το πρόγραμμα θα τύχει της ίδιας θερμής ανταπόκρισης και αποδοχής και στους άλλους δήμους μέλη του Δικτύου».


Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων γυναικών, λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μεταφορά τους από και προς το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο