Περισσότερες από 60 γυναίκες ευπαθών κοινωνικά ομάδων συμμετείχαν στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, που υλοποιεί για 3η χρονιά το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. σε συνεργασία με το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Περισσότερες από 60 γυναίκες  που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν σε δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού. Το πρόγραμμα πρόληψης υλοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κου Γιώργου Πατούλη, σε εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει το Δίκτυο με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» για την στήριξη των γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες στους 160 Δήμους μέλη του Δικτύου.

Τις ομαδικές επισκέψεις στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού, που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα δύο μηνών, οργάνωσαν  οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου οι οποίοι συνόδευσαν επίσης τις δικαιούχους (ανασφάλιστες, άνεργες, άπορες ) στο Κέντρο.  Οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για τη σημασία της πρόληψης και έλαβαν οδηγίες για επανεξέταση σε 18 μήνες. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.  με την ευκαιρία της επιτυχούς  ολοκλήρωσης και του κύκλου των εξετάσεων αυτών υπογράμμισε: «Μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας παρέχεται η ευκαιρία σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, αλλά και των υπολοίπων Δήμων μελών του Δικτύου να συμμετέχουν ισότιμα στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» για την άριστη συνεργασία και την υποστήριξή του στο έργο μας.»

Για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των δικαιούχων γυναικών, λεωφορείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου της μετέφερε  στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού. 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο