Παρουσίαση του Γ’ Δημόσιου Απολογισμού 2007 -2010 και του Οράματος για το Μαρούσι του Μέλλοντος

Print Friendly, PDF & Email


Το Γ’ Δημόσιο Απολογισμό και το Όραμα για το Μαρούσι του Μέλλοντος παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης για μια νέα τετραετία δημιουργίας και προόδου για το Μαρούσι.
|download file .jpg 87Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δέχεται από εκατοντάδες πολίτες τα συγχαρητήρια για το έργο που έχει επιτελεσθεί στην πόλη, καθώς και τις θερμές ευχές για τη νέα προσπάθεια, ώστε να γίνει το Μαρούσι μια πόλη πραγματικά φιλική και ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική.
|download file .jpg 148Kb|


Εκατοντάδες πολίτες με τη δυναμική τους παρουσία και το παρατεταμένο χειροκρότημά τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης και συστράτευσης στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Μαρούσι στην παρουσίαση του Γ’ Δημόσιου Απολογισμού από τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 193Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μαρίνα και το γιο τους Αλέξανδρο, ο βουλευτής της ΝΔ Α. Ντινόπουλος, μέλη της διοίκησης, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», όπου έγινε η παρουσίαση του Γ΄ Δημόσιου Απολογισμού και του Οράματος για το Μαρούσι του Μέλλοντος.
|download file .jpg 121Kb| 


 


Γ. Πατούλης: Στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες, να διοικούμε νοικοκυρεμένα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, να μας καθοδηγούν οι αρχές και οι αξίες μας, η αγάπη για το Μαρούσι και όχι τα μικροκομματικά συμφέροντα και οι προσωπικές σκοπιμότητες.


“Το δικό μας κόμμα είναι το Μαρούσι”               


Κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης για μια νέα τετραετία δημιουργίας και προόδου για το Μαρούσι, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση παρουσίασης του τρίτου δημόσιου απολογισμού και του νέου αναπτυξιακού οράματος της Δημοτικής Αρχής, για μια πόλη πραγματικά φιλική και ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική.


Οι εκατοντάδες πολίτες με τη δυναμική τους παρουσία και το παρατεταμένο χειροκρότημά τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης και συστράτευσης στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Μαρούσι.


Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση αξιών τόνισε ο κ. Δήμαρχος «καλούμε δίπλα μας κάθε Μαρουσιώτισσα και κάθε Μαρουσιώτη που μοιράζεται τις ίδιες αρχές και αξίες με μας, κάθε συμπολίτη μας, που αρνείται να συμβιβαστεί με τη λογική της «αρπαχτής» και της «κονόμας», που κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ο κανόνας».
Μάλιστα ο κ. Πατούλης εγγυήθηκε ο ίδιος προσωπικά για την επιλογή των πιο άξιων που θα στελεχώσουν τη νέα ομάδα που θα διεκδικήσει και πάλι την εμπιστοσύνη του Μαρουσιώτικου λαού στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Ο έλεγχος του πόθεν έσχες κάθε υποψηφίου, αλλά και η ύπαρξη από πλευράς του λευκού ποινικού μητρώου θα είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία που θα βαρύνουν την όποια επιλογή. «Δεν θα επιτρέψω να υπάρχει καμία σκιά» υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος.


Το στρατηγικό σχέδιο για το Μαρούσι του μέλλοντος 
Το νέο αναπτυξιακό όραμα που παρουσίασε ο Δήμαρχος στοχεύει να δώσει μια άλλη δυναμική στην πόλη, πραγματικά φιλικής και ανθρώπινης, σύγχρονης και λειτουργικής που θα αποτελεί Μητροπολιτικό και Οικονομικό Κέντρο του Λεκανοπεδίου, αλλά και ταυτόχρονα τόπο κατοικίας με γειτονιές αυτόνομες.
«Για το σχέδιο αυτό θέλουμε τη γνώμη σας γιατί με βάση τη δική σας άποψη θα διαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο που θα αποτελέσει και το πρόγραμμα για τις επόμενες εκλογές. Θα είναι το δικό μας πρόγραμμα – συμβόλαιο τιμής πάνω στο οποίο θα κτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας, μια σχέση αγάπης για την πόλη. Πάνω από μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, γιατί όπως έχω πει επανειλημμένα το δικό μας κόμμα είναι το Μαρούσι» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.                   
Το νέο αναπτυξιακό όραμα στηρίζεται στους εξής βασικούς άξονες:  


– Στην ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου. Μία παρέμβαση που σκοπός της είναι η μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Κέντρο και η σύνδεσή του με  όλη την περιοχή του άνω Αμαρουσίου, χάρη στην υπογειοποίηση της Κηφισίας και στη δημιουργία πεζοδρόμων.
Στην άμεση και εύκολη πρόσβαση στο Δάσος Συγγρού. Ως πρωταρχικός στόχος τίθεται η διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα.
– Στην διατήρηση του υπερ- τοπικού πολεοδομικού κέντρου στη συμβολή της Αττικής Οδού με τη Λ. Κηφισίας και η μετατροπή του σε επιχειρηματικό πάρκο με διακεκριμένες χρήσεις, οργάνωση του οδικού δικτύου, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων με μέριμνα για την στάθμευση.          
– Στην ανάδειξη των υπόλοιπων πράσινων πόλων του Αμαρουσίου
– Στην ανάδειξη της γειτονιάς, ως στοιχείο της ιδιαίτερης ταυτότητας της πόλης.        


Προβλέπει επίσης μεταξύ άλλων παρεμβάσεις τοπικού τύπου σε επίπεδο γειτονιάς με στόχο να καταστήσουν την κάθε γειτονιά ανθρώπινη και λειτουργική και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο σύνολο της πόλης που θα διασφαλίζουν την εύκολη κίνηση σε όλο το Μαρούσι με τη δημιουργία κατάλληλων χώρων στάθμευσης.
Για τα έργα τοπικής κλίμακας θα διεκδικηθούν πόροι από εθνικά προγράμματα, ενώ αντικείμενο διεκδίκησης από την κεντρική εξουσία θα είναι πόροι χρηματοδότησης των μεγάλων παρεμβάσεων που η πόλη δικαιούται αντισταθμιστικά από το Κράτος, το οποίο με τις παρεμβάσεις του τα προηγούμενα χρόνια αλλοίωσε τη φυσιογνωμία του προαστίου.


Παρουσίαση του Γ’ Δημόσιου Απολογισμού
Το όραμα για τη νέα τετραετία στηρίζεται πάνω στις ισχυρές βάσεις του έργου που έχει επιτελεσθεί σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά, τα προηγούμενα  3, 5 χρόνια, παρά τα σοβαρά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η διοίκηση και μέσα  σ’ ένα σύνθετο και δύσκολο περιβάλλον.
 «Με τη δική σας στήριξη και βοήθεια το διάστημα που μεσολάβησε από τις αρχές του 2007 μπορέσαμε και ανατρέψαμε μια κατάσταση παρακμής στην πόλη τόνισε ο κ. Πατούλης.»


Το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση του έργου που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα στην πόλη στηρίχθηκε σε πέντε βασικούς άξονες:
– Στην αλλαγή του οικονομικού μοντέλου διοίκησης του παρελθόντος, ενός μοντέλου που στηριζόταν στον αλόγιστο δανεισμό και την έλλειψη προγραμματισμού.
– Στη δημιουργία ενός Δήμου με ανθρώπινο πρόσωπο. Τέθηκε ως προτεραιότητα η άσκηση μιας ουσιαστικής και πολύ -επίπεδης κοινωνικής πολιτικής.   
– Στα έργα στις γειτονιές της πόλης, γειτονιές που μέχρι πριν 3, 5 χρόνια ήταν ουσιαστικά ξεχασμένες από το Δήμο.
– Στην ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου μέσα από την παρότρυνση και διευκόλυνση για ουσιαστική συμμετοχή στις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την πόλη στους φορείς και στους συλλόγους της τοπικής κοινωνίας.
– Στην έγκαιρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας.   
                            
Ο  κ. Πατούλης εξέφρασε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή του ότι παρά τη δυσμενή συγκυρία, όπως και τα 3,5 χρόνια που προηγήθηκαν, ο Δήμος Αμαρουσίου θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και τις υψηλές προσδοκίες των πολιτών, επισημαίνοντας:                         
«Τις δύσκολες μέρες που έρχονται αυτό που χρειάζεται περισσότερο από όλα  είναι η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η συστράτευση όλων.  Πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Αν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε ευκολότερα να ξεπεράσουμε την κρίση».
Στόχος μας τόνισε «είναι να είμαστε χρήσιμοι στην πόλη και τους πολίτες. Να είμαστε διεκδικητικοί και να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη. Να διοικούμε νοικοκυρεμένα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, σεβόμενοι και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύονται οι δημότες μας. Να μας  καθοδηγούν στο έργο μας οι αρχές και οι αξίες μας η αγάπη μας για το Μαρούσι και όχι τα μικροκομματικά συμφέροντα και οι προσωπικές σκοπιμότητες». 

Πατήστε εδώ για την ομιλία του Δημάρχου. 
 
   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο