Παρουσίαση Λευκώματος υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου για τα 20 Χρόνια του Αθμονίου Θεάτρου και του θανάτου του Γιάννη Τσαρούχη

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του Αθμονίου Θεάτρου και 20 ετών από τον θάνατο του μεγάλου μας  καλλιτέχνη Γιάννη Τσαρούχη, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού προχώρησε στην έκδοση ενός λευκώματος, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται  η διαδρομή του Θεάτρου, του οποίου συμπαραστάτης υπήρξε ο Τσαρούχης.

Η παρουσίαση του λευκώματος αυτού θα γίνει τη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Για το λεύκωμα θα μιλήσει η δημιουργός του Αθμονίου Θεάτρου Αταλάντη Κλαπάκη και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.

Αναφερόμενος στην έκδοση του λευκώματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, και ταυτόχρονα 20 χρόνια από την ίδρυση του Αθμονίου Θεάτρου. Με αυτή την αφορμή, ο Δήμος Αμαρουσίου ανέλαβε να στηρίξει την έκδοση ενός λευκώματος μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται η διαδρομή του Θεάτρου αυτού από την ίδρυσή του ως τις μέρες μας. Μια διαδρομή που οφείλει πολλά στο ένστικτο και το ταλέντο του Γιάννη Τσαρούχη, αλλά που εμπλουτίστηκε με συνεργασίες και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών. Πρωταρχικός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας,  και η στήριξη του έργου των πολιτιστικών φορέων που προάγουν την Τέχνη, όπως είναι το Αθμόνιο Θέατρο της Αταλάντης Κλαπάκη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο