Παρόντος του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη, αφέθηκαν ελεύθερα τα εκατοντάδες ωδικά πτηνά που κατάσχεσε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, ενώ απελευθερώνει τα αιχμάλωτα πτηνά με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μανώλη Καραγιάννη, του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα και Δημοτικού Συμβούλου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, και εθελοντών του Σ.Π.Α.Π.
|download file .jpg 84KB|


 
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μανώλη Καραγιάννη, και τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα και Δημοτικό Σύμβουλο Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη.
|download file .jpg 102KB|

 
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, ενώ απελευθερώνει και τα υπόλοιπα αιχμάλωτα πτηνά
|download file .jpg 101KB|


Περισσότερα από 250 ωδικά πτηνά που είχαν συλληφθεί παράνομα απελευθέρωσαν Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες στους πρόποδες της Πεντέλης. Στην απελευθέρωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Εμμανουήλ Καραγιάννης.


Τα ωδικά πτηνά, ανάμεσά τους φλώροι, καρδερίνες και λούγαρα, κατάσχεσαν έπειτα από πολύωρη παρακολούθηση Ομοσπονδιακοί Θηροφυλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στην περιοχή του Σχινιά. Παράλληλα, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες συνέλαβαν και τους τρεις δράστες, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, ενώ κατέστρεψαν και τα παράνομα μέσα σύλληψης. Οι τρεις συνεργοί ομολόγησαν στα όργανα της Θηροφυλακής, ότι είχαν αιχμαλωτίσει τα άγρια πτηνά με σκοπό την εμπορία τους.


Με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των πτηνών στο φυσικό τους περιβάλλον, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων που με τις ενέργειές τους συμβάλλουν στην προστασία και την ανάπτυξη της ελληνικής πανίδας αποτρέποντας αλλά και αποθαρρύνοντας κάθε παράνομη ενέργεια. Ως Σ.Π.Α.Π επικροτούμε κάθε προσπάθεια προς την αποκατάσταση της ισορροπίας στη φύση, συνεργαζόμαστε με κάθε διαθέσιμη δύναμη, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος με την αυθαίρετη και ασύδοτη συμπεριφορά του». 

Μετάβαση στο περιεχόμενο