Παρόντων του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου, και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης Ζωγραφικής Ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & EmailO Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά το χαιρετισμό του ενώπιον του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης.Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης Ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά την ξενάγηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, στην έκθεση ζωγραφικής των σπουδαστών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, εξετάζοντας τα έργα των σπουδαστών.


Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης Ζωγραφικής Ενηλίκων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου φιλοξενώντας περισσότερα από 180 έργα με μικτές τεχνικές ποικίλης θεματολογίας.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, απευθυνόμενος στους επισκέπτες της έκθεσης χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευτυχή τη σύμπτωση να βρίσκονται κοντά τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης Ζωγραφικής Ενηλίκων των τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου. «Παρότι οι δημιουργοί ασχολούνται με τη ζωγραφική ερασιτεχνικά, οι δημιουργίες τους κάθε άλλο παρά αυτό αποδεικνύουν» ανέφερε ο κ. Πατούλης, ο οποίος και συνεχάρη τους περισσότερους από 80 σπουδαστές των 9 τμημάτων ζωγραφικής που παρουσίασαν τα έργα τους στη συγκεκριμένη έκθεση αλλά και τους δασκάλους τους, καθηγητές ζωγραφικής Ξένια Αντωνέλλου, Ελένη Γραφάκου και Γιώργο Σεκόφσκυ, για τα πολύ καλά αποτελέσματα της δουλειάς τους. «Εκθέσεις όπως η σημερινή αποδεικνύουν το αξιόλογο έργο που παράγεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και δικαιώνουν την επιλογή της Δημοτικής Αρχής που συνεχίζει να στηρίζει τα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου» σημείωσε ο κ. Πατούλης.


Στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, συνεχάρη όλους τους δημιουργούς για τα εξαιρετικά έργα που παρουσίασαν αναφερόμενος στο πώς η ζωγραφική και το χρώμα, όπως και η τέχνη ευρύτερα, μπορούν να εξευμενίσουν αλλά και να λειτουργήσουν λυτρωτικά για την ανθρώπινη ψυχή.


Οι σπουδαστές χρησιμοποιώντας μικτές τεχνικές, ποικίλες τεχνοτροπίες και υλικά, παρουσίασαν έργα από αφαιρετικά έως απόλυτα ρεαλιστικά, αλλά και συνθέσεις, πορτρέτα, τοπία ανάλογα με την πηγή έμπνευσης, την ιδιοσυγκρασία και τα ενδιαφέροντα τους.


Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας.


Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό έως την Παρασκευή 21 Ιουνίου από 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο