Παρών στην ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασ. Κικίλιας και Αλ. Αλαβάνος οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, Λ. Μίχος και Π. Ασπραδάκης βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Κ. Μητσοτάκης βουλευτής της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Σπ. Χαλβατζής βουλευτής Κ.Κ.Ε. ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και τοπικών φορέων στην ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
|download file .jpg 113Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Η. Λιακόπουλο, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λ. Μίχο (δεξιά),τον Π. Ασπραδάκη βουλευτή ΠΑΣΟΚ και τον Αλ. Αλαβάνο Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής(αριστερά).
|download file .jpg 91Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής Β. Κικίλια.
|download file .jpg 91kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της ΠΟΠ – ΟΤΑ κ. Βελέντζα και εργαζόμενους.
|download file .jpg 74Kb|


Γ. Πατούλης: Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής θα πρέπει να αναζητήσουμε τη καλύτερη δυνατή λύση που θα προστατεύει το περιβάλλον, χωρίς να οδηγήσει σε μία υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

Στην ημερίδα για τη βιώσιμη, οικονομική και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΝΑ) παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασ. Κικίλιας και Αλ. Αλαβάνος, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν επίσης Δήμαρχοι της Αττικής, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, Λ. Μίχος και Π. Ασπραδάκης βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Κ. Μητσοτάκης βουλευτής της ΝΔ, Α. Γεωργιάδης βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Σπ. Χαλβατζής βουλευτής Κ.Κ.Ε. Επίσης εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και τοπικών φορέων του Νομού Αττικής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με αφορμή την ημερίδα για το πολύ σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής δήλωσε:
«Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία καλείται να διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έως σήμερα η Ελλάδα δεν διέθετε ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που να λαμβάνει υπόψη την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Η κατάσταση όμως αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί. Θα πρέπει από κοινού Πολιτεία, Φορείς, Αυτοδιοίκηση, αλλά και Τοπικές Κοινωνίες να αναζητήσουμε τη καλύτερη δυνατή λύση που θα προστατεύει το περιβάλλον από τις πολλές και διαφορετικές τεχνικές που μας προτείνονται, χωρίς να οδηγήσει σε μία υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν έχει μόνο περιβαλλοντική, αλλά και οικονομική και κοινωνική διάσταση. Συνδέεται  απόλυτα με το περιβάλλον και την προστασία της δημόσιας υγείας, παράλληλα όμως δεν πρέπει ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο να θέσουμε σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας δεκάδων ανθρώπων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ούτε να επιβαρύνουμε περισσότερο τα νοικοκυριά της χώρας, τα οποία δοκιμάζουν τις αντοχές τους στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

Μετάβαση στο περιεχόμενο