Παρών ο Δήμαρχος Γ.Πατούλης σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ.Πατούλης με συμμετέχοντες στην πορεία για το Αλτσχάιμερ.
|download file .jpg 91 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Πατούλης με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Κακλαμάνη.
|download file .jpg 118 KB|


Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στην πορεία για το Αλτσχάιμερ.
|download file .jpg 144 KB|


Γ. Πατούλης: «Χρέος όλων μας, είναι οι ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ, να ζουν με αξιοπρέπεια.


Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και συναφών Διαταραχών Αθηνών, για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010, στέλνοντας με την παρουσία του το μήνυμα ότι «βήμα βήμα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη νόσο».

Πλήθος κόσμου, «περπάτησε μαζί», από την Πλατεία Συντάγματος μέχρι το Ζάππειο, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη αλλά και η Πολιτεία ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην προαγωγή της ποιότητας ζωής ασθενών και οικογενειών και στη δημιουργία δομών και υπηρεσιών, σε Κέντρα Ημέρας και Ιδρύματα Μακροχρόνιας παραμονής για ανοϊκούς ασθενείς.

Έλλειψη σε δομές και υπηρεσίες την οποία έρχεται από αύριο να καλύψει το νέο Κέντρο Ημέρας για τη νόσο, που πρόκειται να λειτουργήσει στον Δήμο Αμαρουσίου, στο ισόγειο του κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου 8, κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από τις 09:30 – 13:00.

Η πρώτη αυτή κοινωνική δομή στα Βόρεια Προάστια για την υποστήριξη όσων πάσχουν από τη νόσο θα παρέχει δωρεάν διαγνωστικές, θεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, στους πάσχοντες από νόσο Αλτσχάϊμερ, παράλληλα με την ενημέρωση και εκπαίδευση που θα παρέχεται στις οικογένειές τους και στους φροντιστές τους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα νόσου Αλτσχάιμερ σημείωσε ότι «η παρουσία μας εδώ υποδηλώνει την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο την Πολιτεία αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες να σκύψουν πάνω σ’ ένα ζήτημα που λόγω της αύξησης  του μέσου όρου ζωής κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες λαμβάνει καθημερινά μεγαλύτερες διαστάσεις. Λειτουργώντας ως βραδυφλεγής βόμβα τόσο στα θεμέλια των εθνικών συστημάτων υγείας, όσο και στων οικογενειών.

Γιατί από την ʼνοια δεν πάσχει μόνο αποκλειστικά ο ασθενής. Πάσχει όλη η οικογένεια. «Χρέος όλων μας», όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης «είναι οι ασθενείς με τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως και ο καθένας μας, να ζουν με αξιοπρέπεια».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.Νικήτας Κακλαμάνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ.Γ.Καμίνης, Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες εθελοντές και πλήθος κόσμου.


Μετάβαση στο περιεχόμενο