Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στο Συνέδριο Γυναικολογικού Καρκίνου

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, μιλώντας στο συνέδριο για τον Γυναικολογικό Καρκίνο.O Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, ανάμεσα στο ακροατήριο του συνεδρίου.


Στο συνέδριο για το γυναικολογικό καρκίνο που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» και η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης & Αναπαραγωγικής Υγείας μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.


Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε στην κοινωνιολογική προσέγγιση ασθενών με καρκίνο, στα ιστολογικά και απεικονιστικά ευρήματα του γυναικολογικού καρκίνου, στη χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπιση, στις διατροφικές συνήθειες και στις μεθόδους πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου.


Ο κ. Πατούλης, μίλησε για την τεράστια σημασία της πρόληψης τόσο σε πρωτογενές επίπεδο, μέσα από τον εμβολιασμό του HPV, όσο και σε δευτερογενές επίπεδο, μέσα από τον προσυμπωματικό έλεγχο του τεστ Παπανικολάου. Ιδιαίτερα τόνισε ότι: «Απαραίτητη κρίνεται μια καθολική Εθνική Πολιτική Πρόληψης, ισότιμη για όλους τους κατοίκους αυτής χώρας, μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και έγκυρα την πανδημία του γυναικολογικού καρκίνου χωρίς να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μιλήσαμε πολλές φορές για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών. Απαντήσαμε με σφοδρότητα σε αυτούς που περικόπτουν οριζόντια και αδιάκριτα τα φάρμακα και τις εξετάσεις από τους ασφαλισμένους καρκινοπαθείς και τους καλούν να πληρώσουν τη συμμετοχή της ογκολογικής περίθαλψης που πολλές φορές είναι πολλαπλάσια του μηνιαίου εισοδήματος τους. Ο ασφαλισμένος δεν έχει πολλές επιλογές, ψάχνει το φάρμακό του, πολλές φορές δεν το βρίσκει, όταν το βρει ακολουθεί ένας Γολγοθάς για να το προμηθευτεί ενώ ο καρκίνος συνεχίζει την πορεία του. Και εκεί χάνεται πολύτιμος χρόνος. Και στο επερχόμενο αυτό αδιέξοδο των ασφαλισμένων, προστίθεται και το τεράστιο αδιέξοδο των ανασφάλιστων ογκολογικών περιστατικών».


Ο κ. Πατούλης, τόνισε, κλείνοντας, ότι στην προσπάθεια αυτή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αγωνίζεται καθημερινά για να προάγει μια πολιτική Υγείας ισότιμη για όλους τους πολίτες είτε είναι φτωχοί και ανήμποροι είτε μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Αγωνίζεται για ένα Σύστημα Υγείας που θα λειτουργεί βάσει κανόνων και ελεγκτικών μηχανισμών με μόνο στόχο τη διασφάλιση της ιατρικής αξιοπρέπειας και την παροχή υπηρεσιών Υγείας πάντα προς όφελος της ασθενούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο