Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Περιφερειάρχη  Γ. Σγουρό και άλλους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρηματικού Προγράμματος Αττικής 2007 – 2013.


Γ. Πατούλης: Αξιοποιούμε τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα Αττικής και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας


Στην 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρηματικού Προγράμματος Αττικής 2007 – 2013 (ΠΕΠ Αττικής), υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη κου Γιάννη Σγουρού, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013.


Στην ετήσια συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Υπουργείων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Γ/βάθμιας Εκπαίδευσης, των Διοικήσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, κ.α.                


Η Επιτροπή Παρακολούθησης στη διάρκεια της συνεδρίασης προχώρησε στην αξιολόγηση της προόδου υλοποίησης του Επιχειρηματικού Προγράμματος Αττικής 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 καθόρισε τους στόχους, τις επενδυτικές προτεραιότητες και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.      


Συμπερασματικά, η Επιτροπή συμφώνησε, αφενός μεν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν απορροφητικότητα και να ανασχεδιασθούν τα προγράμματα, ώστε τα έργα που έχουν μείνει πίσω να μεταφερθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο, αφετέρου δε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός και προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε:
«Αξιοποιούμε τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα Αττικής και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων που έχει ανάγκη το Μαρούσι.
Ήδη, με την απορρόφηση κονδυλίων από το πρόγραμμα 2007 – 2013  υλοποιήσαμε και παραδώσαμε στους κατοίκους της πόλης μας το κλειστό γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο, το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στην Κοκκινιά και το έργο «Διαδρομές Ζωής- Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι»,ενώ αναμένουμε να ενταχθεί στο πρόγραμμα  και ένας ακόμη Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ψαλίδι.
Ενόψει του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014- 2020 παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς και συμμετέχουμε στην διαδικασία κατάρτισής του, χαράζοντας τη στρατηγική μας και θέτοντας προτεραιότητες, ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα και να εντάξουμε στο πρόγραμμα νέα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι.
Σε μία οικονομικά δύσκολη εποχή και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσον, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να δημιουργήσουμε μία νέα καλύτερη προοπτική για τις επόμενες γενιές».

Μετάβαση στο περιεχόμενο