Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην 4η επετειακή εκδήλωση «Πόντος – 3000 χρόνια Ιστορίας» από τον Ποντιακό Σύλλογο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππα, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δ. Κοσμίδη και τη δημοσιογράφο Χαριτίνη Καλαμπόκη.Στιγμιότυπο από την επετειακή εκδήλωση ««Πόντος – 3000 χρόνια Ιστορίας» από τον Ποντιακό Σύλλογο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.


Την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Πόντου ανέδειξε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στην επετειακή εκδήλωση «Πόντος – 3000 χρόνια Ιστορίας».
.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση – αφιέρωμα στην ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα των Ποντίων  και μαζί με τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου απόλαυσαν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, υπό τους ήχους του κλαρίνου και της ποντιακής λύρας, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο κο Δημήτρη Κοσμίδη και τα μέλη του Δ.Σ. για την καθιερωμένη διοργάνωση της επετειακής αυτής εκδήλωσης με την οποία διατηρείται ζωντανή η ιστορία και η παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη του Αμαρουσίου, ευχαριστώντας παράλληλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την υποστήριξή τους στο κοινωνικό έργο του Δήμου και την ενεργή συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Δημήτρης Κοσμίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη και τα μέλη της Διοίκησης για την συμπαράστασή τους στο έργο και στις δραστηριότητες του Συλλόγου, που έχουν στόχο να μείνει άσβεστη η μακραίωνη ιστορία και η πολιτιστική παράδοση του Πόντου.


Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Πανποντιακής Ομοσπονδίας κος Κώστας Αλεξανδρίδης.


Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Πέππας και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπούκος. Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, Κωνσταντίνος Βλάχος, Μαίρη Καρανάσιου, Μαρία Καρλατήρα, Κατερίνα Ψάλτη και Δημήτρης Πολυχρονιάδης.


Στο καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος συμμετείχαν στο τραγούδι οι Γιώργος Παπαδόπουλος – Γιώργος Τσιλικίδης, στη λύρα Πόντου οι Γιώργος Παπαδόπουλος – Χαράλαμπος Τσιλίκίδης και στο νταούλι οι Χρήστος Μαυρίδης- Κώστας Παπαδόπουλος.
Συμμετείχαν επίσης τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Ποντίων ʼνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής « Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ», και του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού «Ο Εύξεινος Πόντος».

Μετάβαση στο περιεχόμενο