Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραβρίσκεται στα εγκαίνια της 6ης  Διεθνούς  Έκθεσης ENERGY- PHOTOVOLTAIC. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου κόβει την κορδέλα των εγκαινίων, παρουσία του Υφυπουργού Γ. Μανιάτη, του Προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου και του Γενικού Διευθυντή της διοργανώτριας Εταιρείας Leader Expo Χρ. Παπαδιώτη.
|download file .jpg 99KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την ξενάγησή τους στα περίπτερα της έκθεσης.
download file .jpg 99KB||download file .jpg 82KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο.


Στα εγκαίνια της 6ης  Διεθνούς  Έκθεσης ENERGY- PHOTOVOLTAIC στο εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Στην έκθεση παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες τεχνολογίες των φωτοβολταϊκών, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, της οικολογικής δόμησης και της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων.


Ο κ. Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί τα περίπτερα της έκθεσης και να ενημερωθεί για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς αυτές μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες της.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου προς την κατεύθυνση αυτή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Το έργο «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος» στην περιοχή της Κοκκινιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, η βιοκλιματική ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού κέντρου, η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Γυμνάσιο 2ο Λύκειο με στοιχεία βιοκλιματικά, οι μελέτες για τις βιοκλιματικές αναπλάσεις στην περιφέρεια, που πρόκειται να κατατεθούν στο ΥΠΕΚΑ, καθώς και η υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» για την δημιουργία του «πρότυπου ενεργειακού σχολείου» είναι μερικές μόνο από τις δράσεις αυτές.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε σε εγρήγορση να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε η πόλη μας να έχει το μέγιστο δυνατό όφελος από τη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» σημείωσε ο κ. Πατούλης.           


Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της διοργανώτριας Εταιρείας Leader Expo κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, η βουλευτής Επικρατείας κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο