Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην παρουσίαση του προγράμματος «Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις» από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη στο περιθώριο της παρουσίασης του προγράμματος «Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις».
|download file .jpg 103 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη.
|download file .jpg 63 Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την τοποθέτηση του στην παρουσίαση του προγράμματος «Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις» υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει ώριμες μελέτες για έργα βιοκλιματικής ανάπλασης».
|download file .jpg 98 Kb|Στην παρουσίαση του προγράμματος «Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα που παρουσίασαν η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ καθηγητής Μάνθος Σανταμούρης, αφορά σε βιοκλιματικές επεμβάσεις σε αστικές περιοχές, με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την επιβράνδυση και τελικώς την αναστροφή της αστικής κλιματικής μεταβολής και τη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών παραμέτρων που σχετίζονται με αυτή.

Το ΚΑΠΕ ως ενδιάμεσος φορέας για την υλοποίηση του προγράμματος είναι υπεύθυνος για την προκήρυξη, επιλογή παρακολούθηση, επιστημονική και οικονομική αξιολόγηση των έργων, που επιτυγχάνουν συγκεκριμένους κλιματικούς στόχους και διαθέτουν ώριμες μελέτες.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει ώριμες μελέτες για έργα βιοκλιματικής ανάπλασης, γεγονός που αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα έργα που θα προταθούν για την ένταξη τους θα πρέπει να καλύπτουν συγκεκριμένη έκταση, ώστε να υπηρετούν το στόχο για την κλιματική αλλαγή, τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Παράλληλα –πρόσθεσε- κατά την εκτέλεση των έργων χρειάζονται αυστηρές προδιαγραφές, ώστε να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στην ανάγκη να λειτουργεί η πόλη, καθώς και οργάνωση του εργοταξίου προκειμένου η τοπική αγορά, αλλά και οι κάτοικοι να μπορούν να ζουν με άνεση και ασφάλεια».

Το ΚΑΠΕ τέλος Μαϊου θα υποβάλει επίσημη πρόσκληση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας που διαθέτουν περιοχές με αποδεδειγμένο κλιματικό πρόβλημα.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή για δύο περίπου μήνες. Θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και το Ταμείο Συνοχής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο