Παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην τελετή αγιασμού του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους Σπ. Σταθούλη, Ν. Αλεπού και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτη συμμετέχει στην τελετή του αγιασμού του 2ου Συστήματος Προσκόπων για την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δίνει τις θερμές του ευχές στους βαθμοφόρους του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας προσκοπικής χρονιάς.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης με μέλη της Διοίκησης  του Δήμου και βαθμοφόρους του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου στην  ανακαινισμένη προσκοπική εστία του Συστήματος.


 


Στον ετήσιο αγιασμό του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου και στην τελετή έναρξης της νέας προσκοπικής χρονιάς, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους 
Σπύρο Σταθούλη, Νικόλα Αλεπού και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρη Καρλαύτη.      


Η εκδήλωση, η οποία έλαβε επετειακό  χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του 2ου Συστήματος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στην ανακαινισμένη και εξωραϊσμένη  προσκοπική εστία (πίσω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου), που εδώ και 10 χρόνια παραχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο 2ο Σύστημα.


Την τελετή του αγιασμού από τον Πατέρα Νικόλαο της ενορίας του Αγ. Ελευθερίου παρακολούθησαν περισσότερα από 60 λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι του Συστήματος, ενώ μεγάλη ήταν και η παρουσία των γονέων και φίλων του προσκοπισμού.
Ακολούθησε η ανάδειξη των νέων αρχηγών των τμημάτων και η παρουσίαση των νέων επιτελείων, καθώς και η απονομή «χρυσού βέλους» από τον Τοπικό Έφορο Νίκο Μπόγδανο σε πρόσκοπο του Συστήματος. Πραγματοποιήθηκε επίσης η ανάβαση λυκόπουλων στην ομάδα των προσκόπων στην κοινότητα ανιχνευτών, μία διαδικασία που συνάδει με την εξέλιξη και πρόοδο των μελών στην προσκοπική κίνηση.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης εξήρε το έργο των προσκόπων και εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή τους στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τα στελέχη και τα μέλη του 2ου Συστήματος  ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό τους και θα υποστηρίζει το έργο τους.
Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος και τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου ξεναγήθηκαν στην ανακαινισμένη προσκοπική εστία και συζήτησαν με τα μέλη και τους γονείς του Συστήματος. Ο κ. Πατούλης συνομίλησε με τον αρχηγό κο Ιωάννη Γεωργόπουλο για τις ανάγκες του Συστήματος και τους τρόπους συνεργασίας τη φετινή χρονιά.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο νέος Τοπικός Έφορος  της Τοπικής Εφορείας Αμαρουσίου-Μελισσίων Νίκος Μπόγδανος και ο αναπληρωτής Τοπικός Έφορος Παναγιώτης Καλογερόπουλος. Επίσης οι Αρχηγοί άλλων προσκοπικών Συστημάτων όπως ο Μιχάλης Φαλέτας του 1ου Συστήματος Αμαρουσίου και ο Κώστας Χρονόπουλος Αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Λυκόβρυσης. 


Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος που αποτελείται από γονείς και φίλους του Συστήματος που υποστηρίζουν έμπρακτα το έργο των βαθμοφόρων.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο