Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην ενημερωτική ημερίδα Cyta Smartcity Open Day, στην Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Προτεραιότητα για την ΚΕΔΕ, είναι να κρατήσουμε τους νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην χώρα μας. Αντιμετωπίζουμε με πράξεις κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”»

 

«Χρυσή ευκαιρία» για να κινητοποιηθεί το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο αλλά και να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και η καινοτομία με τελικό αποτέλεσμα την ενεργό συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας μας, χαρακτήρισε τη δράση Cyta Smartcity Crowdhackathon, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Σε παρέμβαση του μέσω skype κατά την ενημερωτική ημερίδα Cyta Smartcity Open Day που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κύπρο με αφορμή την παρουσίαση της δράσης του μαραθωνίου Cyta Smartcity Crowdhackathon το οποίο θα διεξαχθεί στην Κύπρο το διάστημα 23–25 Φεβρουαρίου 2018, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα οφέλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες

Ειδικότερα επικαλούμενος την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Crowdhackathon City Challenge στην Ελλάδα, επισήμανε πως η ΚΕΔΕ υποστήριξε με θέρμη τη δράση, ως μέρος της προσπάθειας για να μείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην χώρα μας. «Να αντιμετωπιστεί με πράξεις, κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain”», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη  βιώσιμων επιχειρηματικών και επιχειρησιακών μοντέλων  και  καινοτόμων επιχειρήσεων  με  εξωστρεφή προσανατολισμό που θα υποστηρίζονται από ομάδες νέων επιστημόνων και επαγγελματιών  και θα αναβαθμίζουν  τις υπηρεσίες των Δήμων, τόνισε και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ υποστηρίζει την αντίστοιχη δράση που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, συμμετέχοντας ενεργά στον μαραθώνιο που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου  με μέντορες και κριτές.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι στην διοργάνωση της Αθήνας τον περασμένο Μάιο ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή αλλά και η όρεξη των νέων παιδιών.

Διακόσιοι νέοι άνθρωποι χωρίστηκαν σε 50 ομάδες και για τρεις μέρες με τη βοήθεια 40 έμπειρων μεντόρων και 17 μέλη επιτροπή αξιολόγησης, που προέρχονταν από τους Δήμους, την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα, εργάστηκαν για την υλοποίηση πρωτότυπων εφαρμογών, ιδιαίτερα χρήσιμων για τις πόλεις και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανέφερε, η ΚΕΔΕ πρότεινε ως επόμενα βήματα, τη δημιουργία του επιχειρηματικού επιταχυντή της, για την ωρίμανση των εφαρμογών και την κεντρική διάθεσή τους στους Δήμους ώστε να υποστηριχθούν τα νέα παιδιά αλλά και να εξοικονομηθεί κόστος για τους Δήμους καθώς μία εφαρμογή θα πληρώνεται μία φορά.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται η διοργάνωση και 2ου Μαραθώνιου Καινοτομίας στην Ελλάδα φέτος τον Ιούλιο, με προκριματικά σε 15 πόλεις, και απεύθυνε πρόσκληση προς όλους τους παριστάμενους.

Για την εμπειρία από τη διοργάνωση του Crowdhackathon City Challenge στην Ελλάδα μίλησε το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ένωσης Γ. Τσιάμης.

Στο Cyta Smartcity Open Day που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κύπρο  και είχε ως στόχο την ανάδειξη και την συζήτηση καλών πρακτικών για τις έξυπνες πόλεις, συμμετείχαν πλήθος από startups, developers που έχουν ενδιαφέρον σε θέματα που σχετίζονται με τις έξυπνες πόλεις καθώς και εκπρόσωποι Δήμων, εταιριών και οργανισμών.

 

Σχετικά αρχείαΠαρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην ενημερωτική ημερίδα Cyta Smartcity Open Day, στην Κύπρο_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο