Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την ίδρυση Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων που οργάνωσε η Πρωτοβουλία «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία ενός διεθνούς ιστού πολιτισμού, βασισμένου στη βυζαντινή κληρονομιά

 

Το μήνυμα ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Πρωτοβουλίας «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» να αναπτύξει τη δράση του Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων έστειλε ο Γ. Πατούλης με παρέμβασή του σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ήταν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Ειδικότερα σε χαιρετισμό που απεύθυνε μέσω skype επισήμανε ότι πρόκειται για μια λαμπρή πρωτοβουλία η οποία υλοποιείται με «σεβαστό επαγγελματισμό, και κατά τις επιταγές της σύγχρονης αναπτυξιακής πολιτικής της Ευρώπης και των διεθνών δικτύων».

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στηρίζω τις πρωτοβουλίες σας για την υλοποίηση του δικτύου αυτού, μια και περιλαμβάνει τις πόλεις της Ελλάδας όπου απλώνονται σήμερα τα μνημεία των Βυζαντινών χρόνων, όπως και το δίκτυο Πόλεων του εξωτερικού, που έχετε σχεδιάσει να εντάξετε».

Ο Γ. Πατούλης πρότεινε μέσω της ΚΕΔΕ και του νεοσυσταθέντος Γραφείου Αποδήμων, να υπάρξει συστράτευση των δυνάμεων της Ομογένειας για την υποστήριξη αυτού του σκοπού.        

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίδεται μέσω του δικτύου να αναδειχθεί και η Βυζαντινή διατροφή,  στο πλαίσιο του Τουρισμού Υγείας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Εμπορικό  Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τη  HELEXPO-ΔΕΘ, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Σύνδεσμο Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος, την Ομοσπονδία Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής, Μακεδονίας και Θράκης, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και 40 φυσικά πρόσωπα.

 

Σχετικά αρχείαΠαρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την ίδρυση Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων που οργάνωσε η Πρωτοβουλία «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»_1


Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την ίδρυση Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων που οργάνωσε η Πρωτοβουλία «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο