Παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη κατά την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 120KB||download file .jpg 148KB|
Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη κατά την εκδίκαση των προσφυγών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και φορολογουμένων πολιτών στο ΣτΕ για την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Δυναμικό παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια εκδίκασης των προσφυγών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και φορολογουμένων πολιτών στο ΣτΕ, με τις οποίες ζητείται να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
  
Ο Δήμος Αμαρουσίου με την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο από τη πρώτη στιγμή επιβολής του άδικου ειδικού τέλους σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.         


Η σημερινή παρέμβαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη είναι συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της έκδοσης ψηφίσματος για στήριξη κάθε συλλογικής δράσης που αναλαμβάνεται ενάντια στην επιβολή φοροχαρατσιών και τη στήριξη με κάθε νόμιμο μέσον όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Είχε προηγηθεί η  αποστολή εξωδίκου στη ΔΕΗ, με το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου την καλούσε να απέχει από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης και ιδιαίτερα ιδιοκτητών και χρηστών που αδυνατούν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος, μέχρι την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων.    


Με αφορμή την εκδίκαση των προσφυγών στο ΣτΕ ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
«Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην επιβολή άδικων
φοροεισπρακτικών μέτρων που επιβάλλονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ειδικότερα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες που αδυνατούν να πληρώσουν και κινδυνεύουν να τους διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσον τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν. Τέτοιου είδους φόροι έχουν γονατίσει τον Ελληνικό λαό. Δεν βλέπουμε όμως να επιστρέφουν τα χρήματα εκατομμυριούχων από τις Ελβετικές Τράπεζες ή να τιμωρούνται. Σε τέτοιες πολιτικές θα είμαστε απέναντι.»             


Στη παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι    Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κων/νος Αντωνόπουλος, Γιώργιος Ζήκος, Δημήτριος Σμυρνής και Νικόλαος Αλεπούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο