Παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συνάντηση διαλόγου των αιρετών της ΚΕΔΚΕ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης καταθέτει στον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Ν. Κακλαμάνη το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για το ζήτημα  των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο.
|download file .jpg 94Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ενημερώνει τους παρευρισκόμενους Δημάρχους για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου που αφορά στο ζήτημα των συμβασιούχων.
|download file .jpg 81Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με  τους εργαζόμενους και τους Προέδρους των Σωματείων, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης διαλόγου των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
|download file .jpg 144Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό.
|download file .jpg 91Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων  Γ. Καμίνη.
|download file .jpg 76Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον Πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλο.
|download file .jpg 79Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, και τους προέδρους της ΠΟΕ – ΟΤΑ , ΠΟΠ-ΟΤΑ και των Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων κ.κ. Μπαλασόπουλο, Βελέντζα και Πολυμερόπουλο, αντίστοιχα.
|download file .jpg 119Kb|


Κατέθεσε στο Προεδρείο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα των συμβασιούχων και επιστολή για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των Δημάρχων

Στη συνάντηση διαλόγου των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που διοργάνωσε η ΚΕΔΚΕ για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμαρχοι σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Δήμων, αλλά και σε ζητήματα οικονομικά και ανάπτυξης,  συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Γιώργος Πατούλης.

Με παρέμβασή του ο κ. Πατούλης κατέθεσε στο Προεδρείο της ΚΕΔΚΕ και τον Πρόεδρο Ν.Κακλαμάνη το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου, το οποίο μεταξύ άλλων ζητεί από τον Υπουργό Εσωτερικών την ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο των συμβάσεων των εργαζομένων που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν.

Εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή των Προέδρων των Σωματείων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Διοίκησης του Δήμου που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο χώρο διεξαγωγής της συνάντησης εξέφρασαν με θερμές εκδηλώσεις την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του κ. Πατούλη και ζήτησαν «δικαίωμα στην εργασία και όχι στην ανεργία».

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων συμμετείχαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων «Κόντρα στο Καιρό» και «Εκτός των Τειχών» κ.κ. Μαγιάκης και Πολυχρονιάδης.

Παράλληλα, κατατέθηκε στο Προεδρείο της ΚΕΔΚΕ και διενεμήθη σε όλους τους παρευρισκόμενους Δημάρχους προσωπική επιστολή του κ. Δημάρχου για το ζήτημα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων που επιβάλλει το πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
«Με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» ένα πλήθος ζητημάτων που είχαμε θέσει εκ των προτέρων και αφορούν την επίλυση βασικών οικονομικών ζητημάτων παραμένουν ακόμη εκκρεμή, ενώ την ίδια ώρα καλούμαστε να λειτουργήσουμε και κάτω από τα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργεί η εφαρμογή του Μνημονίου. Πως θα μπορέσουμε, όμως να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας όταν ήδη στη χρονιά που πέρασε μειώθηκαν δραστικά έως 30% οι πόροι της κυβέρνησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ προβλέπεται να μειωθούν και περαιτέρω; Όλα αυτά και πολλά ακόμη είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην πράξη. Διαφορετικά φοβάμαι ότι και αυτή η μεταρρύθμιση θα στεφθεί από απόλυτη αποτυχία.

Θα ήταν ευτύχημα στη σημερινή συνάντηση των Δημάρχων να παρευρισκόταν εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και να δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έληξαν ή λήγουν σε λίγους μήνες. Συμβάσεις τις οποίες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απαγορεύει να ανανεώσουμε. Οι επιπτώσεις στη λειτουργία των Δήμων αλλά και στην επιβίωση δεκάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους είναι προφανείς.

Την προηγούμενη εβδομάδα παραδώσαμε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για το ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών, στο Προεδρείο της Βουλής και στους εκπροσώπους των κομμάτων. Το ψήφισμα αυτό κατέθεσα σήμερα και στο Προεδρείο της ΚΕΔΚΕ ζητώντας τη στήριξή της στο θέμα των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου.

Όσον αφορά το ζήτημα της θέσπισης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων και της αναστολής κάθε επαγγελματικής δραστηριότητάς τους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ότι ουσιαστικά τιμωρεί όποιους άξιους, ικανούς και καταξιωμένους επαγγελματικά και επιστημονικά πολίτες επιθυμούν να προσφέρουν τον πολύτιμο χρόνο τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους στην τοπική κοινωνία; Σε κάθε περίπτωση δηλώνω αποφασισμένος να αγωνιστώ για την άρση της αντισυνταγματικής αυτής ρύθμισης».

|ʼνοιγμα επιστολής για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των Δημάρχων|

Μετάβαση στο περιεχόμενο