Παρέμβαση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων Δημάρχων με επίκεντρο το ζήτημα της κυβερνησιμότητας των Δήμων

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Έχουμε τεκμηριωμένες προτάσεις και τις έχουμε καταθέσει στο ΥΠΕΣ με στόχο να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα και η αποτελεσματική λειτουργία Δήμων και Περιφερειών»

Την ανάγκη δρομολόγησης νομοθετικών παρεμβάσεων με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας σε Δήμους και Περιφέρειες υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε παρέμβαση του στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων Δημάρχων Αττικής-Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε, έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τη νέα κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνοντας πως η ΚΕΔΕ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο.

«Είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και πιστεύουμε ότι άμεσα θα πάει στη βουλή το νομοσχέδιο. Είχαμε εξαρχής αναδείξει τα λειτουργικά αδιέξοδα που δημιουργεί ο Κλεισθένης και είχαμε επισημάνει πως δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με έμφαση την αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, αλλά αντίθετα ενισχύει το υπερσυγκεντρωτικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της παρέμβασης του ο κ. Πατούλης τόνισε πως από τη νέα θέση του Περιφερειάρχη Αττικής θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία και με τους 66 δήμους της Αττικής με στόχο την ανεύρεση λύσεων σε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα με κυριότερα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και το νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας. «Σε αυτό το σημείο θέλω να σας προσκαλέσω όλους  την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου στη Ραφήνα, στην επέτειο της τραγωδίας των όσων συνέβησαν στο Μάτι, όπου με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για το νέο εθνικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη.

Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν νεοκεκλεγέντες Δήμαρχοι των τριών Περιφερειών. Παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης και ο Διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης Οργάνωσης και Περιβάλλοντος ΕΕΤΑΑ Γ. Γούπιος.

 

Σχετικά αρχείαΠαρέμβαση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων Δημάρχων με επίκεντρο το ζήτημα της κυβερνησιμότητας των Δήμων_1


Παρέμβαση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων Δημάρχων με επίκεντρο το ζήτημα της κυβερνησιμότητας των Δήμων_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο