Παραδόθηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ένας νέος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, και τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, εγκαινιάζουν το νέο παιδικό σταθμό.

Από την ξενάγηση του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, και του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, στους χώρους του παιδικού σταθμού.Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, κατά το χαιρετισμό του.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του.Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, κατά το χαιρετισμό του.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Κοκκινιά.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, κατά την ενημέρωσή τους σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, στο μηχανοστάσιο του σταθμού ενώ ενημερώνονται από εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας.Από την περιήγηση στο δώμα του σταθμού όπου έχει δημιουργηθεί βοτανικός κήπος.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, και τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, με έναν από τους μικρούς ενοίκους του παιδικού σταθμού.ʼποψη από το εξωτερικό και το εσωτερικό του βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στην Κοκκινιά.


Είναι ο 5ος κατά σειρά Παιδικός Σταθμός που παραδίδει στις οικογένειες του Αμαρουσίου η Διοίκηση του Γ. Πατούλη


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού, και με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, εγκαινίασε έναν πρότυπο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό στην Π.Ε. της Κοκκινιάς. Είναι ο 5ος κατά σειρά βρεφονηπιακός σταθμός που παραδίδεται στις οικογένειες του Αμαρουσίου από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.


Ο νέος βιοκλιματικός σταθμός έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 45 παιδιά, ενώ είναι ο πρώτος αυτού του τύπου που παραδίδεται στο Μαρούσι. Έχει κατασκευαστεί με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, λειτουργεί με γεωθερμία για τη θέρμανση και ψύξη, ακολουθεί τη φιλοσοφία της μείωσης του λειτουργικού κόστους, της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και ακολουθώντας τη φιλοσοφία του «έξυπνου» κτιρίου, επιτρέπεται η ηλεκτρονική διαχείριση όλων των μηχανολογικών και ενεργειακών του συστημάτων μέσω τηλεματικής.


Ο νέος σταθμός που κατασκευάστηκε μέσα σε διάστημα 9 μηνών, δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στην πόλη, αφού η χρηματοδότηση του έγινε μέσω ΕΣΠΑ που διεκδικήσαμε αποτελεσματικά ως Διοίκηση από την Κεντρική Εξουσία.Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, μετά την τέλεση του αγιασμού, παρόντων εκπροσώπων του ιερού κλήρου, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τα εγκαίνια του νέου παιδικού σταθμού στην πόλη, ενός έργου κοινωφελούς χαρακτήρα που πνέει αέρα αισιοδοξίας σε αντίθεση με τα εγκαίνια κοινωνικών δομών αλληλεγγύης που συνδέονται με την οικονομική δυσχέρεια που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, ένα φαινόμενο που ευχήθηκε να είναι παροδικό.


Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, μιλώντας για τον 5ο παιδικό σταθμό που εγκαινιάζεται τα τελευταία χρόνια στο Μαρούσι, εξήρε το έργο του Δημάρχου «που τρέχει για το Μαρούσι» όπως σημείωσε επί λέξει, και αναφερόμενος στο έργο μίλησε για το μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής βρεφονηπιακών σταθμών με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνοντας την κατασκευή συνολικά 109 νέων σταθμών πανελλαδικά, εκ των οποίων έχουν παραδοθεί οι 27 και οι 40 βρίσκονται στην τελική ευθεία. «Η παράδοση του συγκεκριμένου σταθμού αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο στήριξης προς την εργαζόμενη μητέρα. Το ΕΣΠΑ αποδεικνύεται σημαντικό αντίβαρο στην κρίση που διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην ελληνική κοινωνία».


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, χαιρετίζοντας την παράδοση του νέου σταθμού, το χαρακτήρισε έργο οικογενειακής αλληλεγγύης. «Στο Μαρούσι ουσιαστικά ανήκει το δεύτερο μετάλλιο αφού εδώ παραδίδεται σήμερα ο δεύτερος από τους 49 βρεφονηπιακούς σταθμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής εξαίροντας την έντιμη και ουσιαστική συνεργασία τόσο με το Δήμαρχο Αμαρουσίου όσο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης στην πορεία υλοποίησης του έργου».


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του, μιλώντας για τον 5ο κατά σειρά παιδικό σταθμό που εγκαινιάζεται επί Διοίκησής του, ανέφερε ότι μετά τον πρώτο βιοκλιματικό σταθμό που παραδίδεται στην πόλη τη σκυτάλη παίρνει ένας δεύτερος στο Ψαλίδι που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της χρηματοδότησής του μέσω ΕΣΠΑ. «Σε χρόνο ρεκόρ, και τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, σε μία δύσκολη εποχή όπου σε πολλούς δήμους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν, εμείς όχι μόνο δεν κλείσαμε ούτε έναν σταθμό αλλά τους αυξάνουμε έχοντας καταφέρει να φιλοξενούμε συνολικά 750 παιδιά στους 12 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Το δίκτυο των παιδικών σταθμών που ήδη διαθέτουμε αλλά και όσα προγραμματίζουμε για το μέλλον στον τομέα αυτό, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξη μας στις ανάγκες της εργαζόμενης Μαρουσσιώτισας μητέρας, στις ανάγκες  κάθε οικογένειας που χρειάζεται να τη διευκολύνουμε στη δύσκολη καθημερινότητά της. Οι παιδικοί μας σταθμοί και θα γίνονται καλύτεροι και θα γίνουν περισσότεροι. Ήδη προγραμματίζουμε έναν νέο στο Ψαλίδι. Αυτή είναι η δική μου υπόσχεση στους γονείς της πόλης, αυτό είναι το όραμα της δικής μας Διοίκησης για ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο».


Ο κ. Πατούλης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους, τους εργαζόμενους στους  σταθμούς για το ζήλο που επιδεικνύουν κατά  την άσκηση των καθηκόντων τους, όσους συνεργάστηκαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που είχε την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου, τη διοίκηση του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, τους Αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους για τη υποστήριξη του έργου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη μεγάλη τιμή από μέρους του Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου, του Υπουργού κ. Χατζηδάκη, και του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού, να δίνουν το «παρών» σε όλα τα μεγάλα έργα που εγκαινιάζονται στην πόλη, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την παράδοση στο Μαρουσιώτικο λαό της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου της πόλης.


Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλής, Νίκος Πέππας, Δημήτρης Καμπούκος, Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Κάββαλος, η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Αντωνόπουλος, Νικόλας Αλεπούς, Δημήτρης Καρλαύτης, Κώστας Νταλούκας, Αντώνης Παρτσινέβελος, Στέφανος Τσιπουράκης, Γιώργος Ζήκος, Παναγιώτης Σαγρής, το προσωπικό των παιδικών σταθμών, γονείς των παιδιών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο