Παραχώρηση από το Δήμο Αμαρουσίου δημοτικού οικοπέδου για την κατασκευή και λειτουργία πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού από τον Ο.Ε.Ε

Print Friendly, PDF & Email
 

Παραχώρηση από το Δήμο Αμαρουσίου δημοτικού οικοπέδου για την κατασκευή και λειτουργία πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού από τον Ο.Ε.Ε.


Με εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με ενισχυμένη πλειοψηφία την παραχώρηση οικοπέδου στο ʼνω Ψαλίδι, κυριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την ανέγερση ενός πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.


Το κόστος κατασκευής, αλλά και τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού,  θα τα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας.


Στην τοποθέτηση του ο κ. Δήμαρχος  τόνισε ότι ο νέος πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα φιλοξενήσει τα παιδιά και θα εξυπηρετήσει τις οικογένειες της περιοχής του Ψαλιδίου, που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο της πόλης και σήμερα η πρόσβαση σε άλλους Δημοτικούς Σταθμούς είναι δυσχερής.


Ενώ είναι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με την κατασκευή και λειτουργία του νέου αυτού σταθμού, θα ενισχυθούν οι κοινωνικές υποδομές της πόλης, χωρίς να δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το Δήμο.


Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της πετυχημένης διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου, στη διαρκή προσπάθεια που κάνει προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στον πολίτη και να εξυπηρετήσει την εργαζόμενη μητέρα».


Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 1325,5 τμ.  και θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας 100 παιδιών.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο