Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων: Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021

Print Friendly, PDF & Email

Φωταγώγηση του Δημαρχείου

Θ. Αμπατζόγλου: «Η δωρεά οργάνων αποτελεί ανεκτίμητο δώρο ζωής»

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσεγγίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, συμμετέχει με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την 1η Νοεμβρίου στην Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, Ιστών και Μεταμοσχεύσεων, που έχει θεσπισθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Σκοπός της ημέρας αυτής, είναι να αποτίσει φόρο τιμής στους αποβιώσαντες και ζώντες δότες οργάνων και ιστών, να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων με το οικείο μας περιβάλλον, γύρω από το σημαντικό μήνυμα της Δωρεάς.

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, μέλη του Φόρουμ Νέων του Δήμου Αμαρουσίου θα βρίσκονται στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπου θα ενημερώνουν για το μήνυμα που εκπέμπει η σημαντική αυτή ημέρα και θα διανέμουν έντυπο υλικό, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στην υπέρτατη πράξη εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, τη δωρεάν οργάνων και ιστών.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, στην πρόσοψη του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), θα προβληθεί το λογότυπο του Σωματείου Ηπατομεταμοσχευθέντων Ελλάδας “ΗΠΑΡχω”, ως υπενθύμιση της σημασίας της Δωρεάς Οργάνων, που μέσω της μεταμόσχευσης χαρίζει το πολύτιμο δώρο της ζωής στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:
«Η δωρεά οργάνων αποτελεί ανεκτίμητο δώρο ζωής για τους σοβαρά ασθενείς ή τους χρόνια πάσχοντες συνανθρώπους μας. Για τον καθ’ έναν από εμάς είναι πράξη ηθικού μεγαλείου, αλληλεγγύης και μέγιστου ανθρωπιστικού οφέλους.  

Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η διάδοση της δωρεάς οργάνων και προς αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στην Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάν Οργάνων, Ιστών & Μεταμοσχεύσεων, με δράσεις για την ανάδειξη και προώθηση της μεγάλης αυτής αλτρουιστικής ιδέας και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμπολιτών μας για τη σημασία  των μεταμοσχεύσεων».                

Μετάβαση στο περιεχόμενο