Παιδαγωγική και ψυχαγωγική επίσκεψη των παιδιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών επισκέφθηκαν το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το λαϊκό αγαπημένο ήρωα των παιδιών, τον Καραγκιόζη και την παρέα του, μέσα από τις φιγούρες και τα εκθέματα του μουσείου.

Η επίσκεψη στο Σπαθάρειο Μουσείο εντάσσεται στο πλαίσιο των παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, που υλοποιούνται εκτός του χώρου των Παιδικών Σταθμών, με στόχο την ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους και την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.

Με την καθοδήγηση και φροντίδα των υπευθύνων και παιδαγωγών, τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν τα εκθέματα του Μουσείου, κατά την ξενάγησή τους από την υπεύθυνη κα Μένια  Σπαθάρη, παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη και έπαιξαν με τις φιγούρες του θεάτρου Σκιών.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη, επεσήμανε ότι «ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έχει θέσει ψηλά τον πήχη λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τις καλύτερες ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες, στηρίζοντας την προσπάθεια κάθε οικογένειες στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των μικρών μας φίλων.
 
Με την επίσκεψη μας στο Σπαθάρειο Μουσείο, τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν με απλό και κατανοητό τρόπο για την ηλικία τους την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και διδάχθηκαν μέσα από τα κατορθώματα του Καραγκιόζη να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια, αλλά με θάρρος και επιμονή να βρίσκουν διεξόδους.» 

Την οργάνωση των εκπαιδευτικών δράσεων είχε η προϊσταμένη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας κα Μαρία Κάβουρα.

 

Σχετικά αρχείαΠαιδαγωγική και ψυχαγωγική επίσκεψη των παιδικών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου_1


Παιδαγωγική και ψυχαγωγική επίσκεψη των παιδικών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο