Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Print Friendly, PDF & Email
 

Εκδήλωση του Οργανισμού Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου


Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008 από 11:00 – 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα ).


Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο μήνυμα του σημειώνει:
« Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος δεν θα πρέπει να έχει μόνο επετειακό χαρακτήρα. Το Περιβάλλον απειλείται και είναι ώρα για αφύπνιση και ενεργό συμμετοχή. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και βέβαια είναι συνδεδεμένη και με τις καθημερινές μας συνήθειες.       
Ως Δημοτική Αρχή προχωρούμε στην ανάληψη σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ευαισθητοποίηση και την εθελοντική συμμετοχή όλων των ενεργών πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, συμμετέχουμε   σε προγράμματα για τη βιώσιμη ανάπτυξη τόσο σε εθνικό, όσο και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος μας είναι η προάσπιση του Περιβάλλοντος στην πόλη που ζούμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.»   
         
Επίσης στην εκδήλωση  χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γ.Γ. του Δήμου Μ. Χρηστάκης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκης. 


Ακολουθεί το πρόγραμμα των ομιλιών της εκδήλωσης:  •    «ΑΣΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ»

από τον κ. Μιχάλη Πετράκη, Διευθυντή Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Έρευνας  
και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Αστεροσκοπείου Αθηνών  •     «ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»

  από τον κ. Κων/νο Αραβώση Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης    Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)  •     «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ»

από τον κ. Βασ. Σούκο  Γενικό Διευθυντή  SOUKOSROBOTSABEE  •    «ΒΙΟΜΑΖΑ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ»,

από την κα  ΠαπαμιχαήλΕκπρόσωπο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  •     « MarchalinaHELLENICA: ΤΟ ΕΝΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗ ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ»

από τον κ. Σουλιώτη, Διδάκτωρ Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου  •    « ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ»

από τον κ. Απ. Αιβαλιώτη, Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβαλλοντικής Αττικής « Προστασία ».  •     «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»

από τον  κ. Κων/νο Αμπελιώτη Επίκουρο καθηγητή Χαροκόπειου Πανεπιστημίου  •     «Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

 από τον κ. Κων/νο Νταλούκα Πρόεδρος του Οργανισμού Υγείας Δήμου Αμαρουσίου
Την Παρασκευή 6 Ιουνίου από τις 12:00 – 19:00 η εταιρία προστασίας της άγριας ζωής και φυσικού περιβάλλοντος « Αρκτούρος » σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, θα στήσει φορητή έκθεση, όπου θα ενημερώνει το κοινό για το δάση, το λύκο και την αρκούδα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο