Ουσιαστικό διάλογο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ Γ. Πατούλης συμμετείχε στις εργασίες του τακτικού συνεδρίου της Ένωσης για το σχέδιο Καλλικράτης που παρουσίασε η κυβέρνηση.
|download file .jpg 564Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ζήτησε από το βήμα του συνεδρίου της ΤΕΔΚΝΑ πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο Καλλικράτης να υπάρξει επαρκής διαβούλευση, χρηματοοικονομική μελέτη, περισσότερες διευκρινίσεις και να μην υπάρξει ασυμβίβαστο με την επαγγελματική ιδιότητα των Δημάρχων.
|download file .jpg 518Kb|


Ζήτησε να υπάρξει επαρκής διαβούλευση, χρηματοοικονομική μελέτη, περισσότερες διευκρινίσεις και να μην υπάρξει ασυμβίβαστο με την επαγγελματική ιδιότητα των Δημάρχων
  
Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ, που διεξάγεται σήμερα στο ξενοδοχείο CARAVEL με αποκλειστικό θέμα το σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο παρουσίασε η κυβέρνηση, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και εκλέκτορας της ΚΕΔΚΕ κ. Γιώργος Πατούλης.


Ο κ. Πατούλης τόνισε «πως ο Καλλικράτης αλλάζει ουσιαστικά το τοπίο της Αυτοδιοίκησης και θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας για μια περίοδο, τουλάχιστον 20 χρόνων. Γι’ αυτό, απαιτείται πριν ψηφιστεί να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση, τόσο με τα Όργανα της Τ.Α. όσο και με τις τοπικές κοινωνίες. Δεν πρέπει να γίνουν βιαστικά βήματα που θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών.»


Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις για το επιχειρησιακό πρόγραμμα, για τις αρμοδιότητες  που πρόκειται να έλθουν στους Ο.Τ.Α. καθώς και για τους πόρους με τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν αυτές. Επίσης ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα που αφορά τη μετακίνηση ή την απορρόφηση του ανθρώπινου δυναμικού, μετά τη  συγχώνευση των Ο.Τ.Α.


Απαιτείται τόνισε ο κ. Πατούλης  επαρκής διαβούλευση. Δεν είναι δυνατόν να συζητήσουμε  το σχέδιο Καλλικράτης σε είκοσι μέρες, όταν για τις   χρήσεις γης μιας γειτονιάς απαιτείται χρόνος έξι μηνών και περνούν από διάφορους φορείς μέχρι την τελική εφαρμογή τους.


Για το σχέδιο Καλλικράτης χρειάζονται αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, διαβούλευση με τους πολίτες και αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων των Ο.Τ.Α.


Παράλληλα ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι στα ζητήματα των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους ΟΤΑ  υπάρχει κακή εμπειρία από το παρελθόν, όπως συνέβη με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τους Αθλητικούς χώρους, οι οποίοι πέρασαν στους ΟΤΑ χωρίς να δοθούν οι αντίστοιχοι πόροι. Και οι μεν κρατικοί προϋπολογισμοί  βελτιώθηκαν, χειροτέρεψαν όμως οι προϋπολογισμοί της Τ.Α. Χρειάζονται επομένως, πρόσθεσε περισσότερα πειστήρια και διευκρινίσεις.


Επίσης ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι είναι αδιανόητο οι Δήμαρχοι να έχουν ασυμβίβαστο με την επαγγελματική τους ιδιότητα, γιατί όπως τόνισε δεν θα έχουμε καταξιωμένους επαγγελματικά και επιστημονικά Δημάρχους


Είναι υπογράμμισε ένα αποτυχημένο μέτρο που ίσχυσε για τους βουλευτές,  αποσύρθηκε και σήμερα προτείνεται για τους Δημάρχους.                                    
                          
Σε κάθε περίπτωση  τόνισε ο κ. Πατούλης αν δεν γίνει αντιληπτό από την κυβέρνηση η σπουδαιότητα του εγχειρήματος τα Συνδικαλιστικά Όργανα από τη διαδικασία της διαβούλευσης θα περάσουν στις αγωνιστικές διεκδικήσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο