Ως το τέλος Νοεμβρίου τοποθετείται η δεύτερη πεζογέφυρα επί της οδού Αναβρύτων

Print Friendly, PDF & EmailΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
|download file .jpg 143 KB|


Ξεκινούν οι εργασίες  για την τοποθέτηση της δεύτερης πεζογέφυρας, στη συμβολή της Λ. Κηφισίας και της οδού Αναβρύτων, με τη χάραξη του σημείου όπου θα τοποθετηθούν οι βάσεις, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως η μετατόπιση του δικτύου των κοινωφελών οργανισμών, μετά από ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου.


Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την πρόσβαση και την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής Αναβρύτων και του Ανατολικού Αμαρουσίου προς το εμπορικό κέντρο της πόλης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πεζογέφυρα να έχει τοποθετηθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
Η πεζογέφυρα θα κοστίσει 900.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής.  
 
Το έργο θα είχε ήδη ολοκληρωθεί αν δεν είχαν υπάρξει δικαστικές προσφυγές ελάχιστων κατοίκων. Μετά την απόρριψη των αιτήσεων αναστολών τόσο στο ΣτΕ, όσο και στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, η εκτέλεση των εργασιών πλέον συνεχίζεται απρόσκοπτα.


Το χρονικό της εκτέλεσης του έργου έχει ως εξής:    
Αύγουστος 2009: Οι ιδιοκτήτες ακινήτου από την πλευρά της καθόδου της Λ. Κηφισίας καταθέτουν αίτηση αναστολής στο ΣτΕ και κερδίζουν την προσωρινή διαταγή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο για περίπου 6 μήνες.
Απρίλιος 2010: Απορρίπτεται από την επιτροπή αναστολών του ΣτΕ η αίτηση  και ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας.
– Οι ίδιοι ιδιοκτήτες καταθέτουν τρεις διαφορετικές αιτήσεις ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου προκειμένου να πετύχουν νέα προσωρινή διαταγή. Απορρίπτονται και οι τρεις.
Αύγουστος 2010: Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατόπισης του δικτύου των κοινωφελών οργανισμών.
1 Σεπτεμβρίου 2010: Ιδιοκτήτες ακινήτου στο σημείο έδρασης της πεζογέφυρας από την άνοδο της Λ. Κηφισίας καταθέτουν ενώπιον του ΣτΕ αίτηση αναστολής. Έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ .
5 Οκτωβρίου 2010: Οι ίδιοι ιδιοκτήτες καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, η οποία απορρίπτεται από το παραπάνω δικαστήριο.                             


Στο Δήμο Αμαρουσίου ως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί δύο πεζογέφυρες, οι οποίες κόστισαν συνολικά 1.800.000 ευρώ.
Η σημερινή Διοίκηση διεκδικεί από την κεντρική εξουσία τη χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο ακόμη πεζογεφυρών. Μία στο ύψος της συμβολής της  Κηφισίας με την Αγ. Κωνσταντίνου και μία δεύτερη στο ύψος της αρχής του Δάσους Συγγρού. 
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο