Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης προσερχόμενος στην τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.Στιγμιότυπο από την τελετή του αγιασμού.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και τα μέλη των συνδυασμών «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», «Μαρούσι, η πόλη μας», και «Για ένα νέο Μαρούσι», κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δέχεται τις θερμές ευχές του Ιερού Κλήρου για την νέα Δημαρχιακή θητεία.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διαδικασία της πολιτικής ορκωμοσίας των μελών των συνδυασμών «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου», «Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτικής Κίνηση Εκτός των Τειχών».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του, Δημοτική Σύμβουλο Λυκόβρυσης Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη, τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο και τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης υπογράφει το πρακτικό της ορκωμοσίας.
Θερμές χειραψίες αντάλλαξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τους Δημάρχους Κηφισιάς Γεώργιο Θωμάκο, Μαραθώνος Ηλία Ψηνάκη, Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.


Γ. Πατούλης: Επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία. Σε ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που στηρίζονται σε κοινές αρχές και αξίες και υπηρετούν το συμφέρον της κοινωνίας.


Παρουσία πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές  εκλογές του Μαΐου.


Την τελετή του αγιασμού και της  ορκωμοσίας τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Νικόλαος Τζίβας και ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Μαρούδας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για την επανεκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα και απηύθυναν τις πατρικές ευχές τους στους εκλεγμένους. Συμμετείχαν επίσης οι Πρωτοπρεσβύτεροι Εμμανουήλ Μυλωνάκης, Χρυσόστομος Στεφανιδάκης και Αναστάσιος Κοροπούλης.             Πολιτικό όρκο έδωσαν τα μέλη τριών δημοτικών παρατάξεων από τις έξι που συνθέτουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.


Την τελετή της ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων κος Δημήτριος Καλογερόπουλος, η βουλευτής της Ν.Δ. ʼννα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γεώργιος Καραμέρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Δαμιανός και Σοφία Κορωναίου, Δήμαρχοι και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων από την Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι του Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Σώματος, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε στην ομιλία του ως «Γιορτή της Δημοκρατίας» την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όπως ανέφερε «σηματοδοτεί το ξεκίνημα της τρίτης συνεχόμενης θητείας μου στο αξίωμα του Δημάρχου Αμαρουσίου. Αποτελεί τη συνέχεια μιας διαδρομής που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2006, όταν μαζί με μια ομάδα φίλων και συνεργατών αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών του Αμαρουσίου. Να αναλάβουμε την ευθύνη και το δύσκολο έργο να βγάλουμε το Δήμο από τα οικονομικά αδιέξοδα και τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί και στη συνέχεια να διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.»


Εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους πολίτες για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και τους συνεργάτες σημείωσε:


«Οι πολίτες του Αμαρουσίου αποτίμησαν με θετικό πρόσημο τα πεπραγμένα μας, αξιολόγησαν θετικά το έργο, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ως Διοίκηση αναλάβαμε αυτά τα 8 χρόνια, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, στη πιο δυσμενή για τη χώρα οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Μας έδωσαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τόσο το 2010, όσο και το Μάιο που μας πέρασε, καθαρές και αδιαμφισβήτητες νίκες. Νίκες από την πρώτη Κυριακή και με ποσοστό της τάξης του 58%, που είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ στην πόλη μας συνδυασμός από την πρώτη Κυριακή. Και μάλιστα συνδυασμός και Δήμαρχος που διεκδικούσε για τρίτη συνεχόμενη θητεία την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Έκριναν ότι το έργο που κάναμε αλλά και το πρόγραμμα που τους παρουσιάσαμε για το μέλλον του προαστίου μας αποτελούν την καλύτερη λύση. Επέλεξαν δημιουργία, έργο, ομαλότητα και σταθερότητα. Επέλεξαν την παράταξη της ενότητας, που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης.»


Οι άξονες που συνθέτουν την πολιτική της Διοίκησης  του Γιώργου Πατούλη και για τα επόμενα  πέντε χρόνια είναι:
  • ο σοβαρός σχεδιασμός,


  • η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών,


  • η έμφαση στην ανάληψη κοινωνικών δράσεων και πολιτικών, που σκοπό έχουν την ανακούφιση και στήριξη αυτών που μας χρειάζονται,


  • η μεθοδικότητα, η έμφαση στην αποτελεσματικότητα,


  • η δημιουργική σύνθεση ιδεών,


  • η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων.

Ένας από τους στόχους του Δημάρχου Αμαρουσίου είναι η επόμενη πενταετία να είναι περίοδος εξωστρέφειας για την πόλη και το Δήμο.


«Θα επιδιώξουμε το Μαρούσι να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Να πρωταγωνιστήσει στα κεντρικά θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του θεσμού, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ισότιμης συνεργασίας με τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, ώστε μέσα από τις συνεργασίες αυτές να προωθήσουμε έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μας ωφελήσουν όλους. Θα διεκδικήσουμε την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να καταστήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικές τις κοινωνικές δράσεις που ήδη αναπτύσσουμε όλα αυτά τα χρόνια, για τις οποίες ιδιαίτερα στο Μαρούσι είμαστε περήφανοι γιατί σε αυτόν τον τομέα είμαστε πρωτοπόροι.»


Ο κος Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε:
«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά, με συνεννόηση και συνεργασία. Εμείς από την πλευρά μας ως Διοίκηση είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις τόσο εντός των ορίων της πόλη μας, όσο και έξω από αυτά, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες, με στόχο το κοινό καλό. Επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία. Σε ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που στηρίζονται σε κοινές αρχές και αξίες που υπηρετούν το συμφέρον της κοινωνίας.»


Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστησαν:


Ο Δ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Β.Α. Αττικής Ιωάννης Νικήτας, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηλίας Τσάπουρας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Γεώργιος Τσιρός, ο κος Κουτσοθεόδωρος ως εκπρόσωπος του Διοικητού του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.


Παραβρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι από τους Δήμους:


Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνος Ηλίας Ψηνάκης, Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης, Σαρωνικού Γεώργιος  Σοφρώνης, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου, εκ μέρους του Δημάρχου Αλίμου κου Ανδρέα Κονδύλη η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Προυτζοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κος Καραμολέγκος,  και ο Δήμαρχος του Μπελφώρ της Γαλλίας Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος.   Παραβρέθηκαν και οι πρώην Δήμαρχοι:
Αμαρουσίου Χρήστος Βλάχος, Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης, Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Εκάλης Βάσω Σπηλιωτόπουλου, Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος και εκ μέρους του πρώην Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημητρίου Μαραβέλια ο κος Γρηγοράκος.


Επίσης εκ μέρους των Συλλόγων και Φορέων μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν:Ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Αριστείδης Ζούμπος, ο π. Διοικητής του Σισμανογλείου Ηλίας Καυκάς, o Δ/ντής του ΙΚΑ Αμαρουσίου Μιχαήλ Κυριαζίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ Σωτήρης Ρηγάκης, ο Πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς» Κων/νος Σηφάκης και η Αντιπρόεδρος Πόπη Ζερβάκη, ο Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Νικόλαος Τζαϊλάκης, ο γ.γ. Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου Φώτης Ξηρογιάννης, ο αναπληρωτής γ.γ. των Ελλήνων Τραγουδιστών Γιώργος Υδραίος, ο Αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου ʼλεκος Κόκκαλης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων του Δημοσίου κος Βαβούχιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων Βασίλειος Κουρκούλιας και ο Γραμματέας Λεόντιος Πορτογαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας Παναγιώτης Λάιος,η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, η Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Γυναικείων Ενώσεων Μίκα Ιωαννίδου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» Θεοδώρα Τσελέκη, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Εκφραση» ʼννα Αντωνακάκη, η π. Πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων Μαρούλα Χατζηδημητράκη –Λύτσικα, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανατ. Αμαρουσίου Αναστάσιος Τσολακίδης, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα» Μαρία Σοφού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιληναίων «Ο Νόστος» ʼρης Κουζέλης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος»Μαρία Ψευδού, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή» Δημήτρης Θεοχάρης, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού –Πολιτιστικού Συλλόγου Αναβρύτων «ʼγιος Δημήτριος» Χρυσόστομος Δεμερούτης, ο γ.γ. του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου Αγαμέμνονας Δανός, κ.α.    


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου.


Πατήστε εδώ για να δείτε τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.


Παρακολουθήστε απόσπασμα από την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γεωργίου Πατούλη και στιγμιότυπα από την τελετή ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου


Μετάβαση στο περιεχόμενο