Ορισμό εκπροσώπων για τη συγκρότηση των 13 Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ, ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Τον ορισμό εκπροσώπων για τη συγκρότηση των 13 Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ ζήτησε με επιστολές του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, τους Περιφερειάρχες και τους προέδρους των ΠΕΔ της χώρας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ζητά να οριστούν εκπρόσωποι κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Περιφερειακών Συμβουλίων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, ενόψει της προγραμματιζόμενης εξειδίκευσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και προκειμένου να συγκροτηθούν με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ οι 13 Περιφερειακές Επιτροπές Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.

«Εκτιμούμε, τονίζει ο κ. Πατούλης, ότι με τη συγκρότηση των εν λόγω εισηγητικών οργάνων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό επίπεδο, θα πραγματοποιήσουμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα διαβαθμιδικής συνεργασίας και θα εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο συνεργασίας Περιφερειών και Δήμων, που θα συμβάλλουν στη συντονισμένη προώθηση περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης και στην ενίσχυση των κοινών προσπαθειών μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες.

Η συμμετοχή εκπροσώπων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα συμβάλλει στη συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους και θα ανοίξει το δρόμο μιας αποτελεσματικής Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης που αποτελεί και στρατηγικό στόχο σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο».

Μετάβαση στο περιεχόμενο